‘’Tarım ve Hayvancılığa Her Alanda Destek’’

Köylerde tarımsal sulama ve hayvanların içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile yalaklı su depoları yapılıyor

‘’Tarım ve Hayvancılığa Her Alanda Destek’’
banner158
banner174
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılığı geliştirme, destekleme projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Köylerdeki tarımsal sulama ve hayvanların içme suyu ihtiyacını gidermek için su depolarının yapımına özel önem gösteriliyor. Özellikle sulama ihtiyacını gidermek için kent genelindeki köylere su depoları inşa eden Büyükşehir Belediyesi, bu şekilde tarımla uğraşan vatandaşların sorunlarına çare oluyor. Ayrıca hayvanların içme suyunu da karşılayan bu depolar, hayvancılıkla uğraşan çiftçilere de büyük fayda sağlıyor.

 

49 KÖYDE YAPILDI

2014-2016 yılları arasında Kandıra’da 35 adet, İzmit’de 7 adet, Derince’de 4 adet ve Körfez’de 3 adet olmak üzere toplamda 49 adet köye yalaklı su deposu yapıldı. Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı’nın, 2017 yılında başladığı yeni yalaklı su depolarının yapımı ise devam ediyor. Bu kapsamda Kartepe ilçesinde Çepni, Sultaniye,  Eşme Ahmediye, Gölcük ilçesinde ise Mesruriye, Şefkatiye, Hasaneyn olmak üzere toplamda 6 adet yalaklı su deposunun yapımı önümüzdeki günlerle tamamlanacak.

 

TOPLAMDA 72 YALAKLI SU DEPOSU OLACAK

Proje kapsamında yapımı devam eden 6 adet yalaklı su deposunun yanı sıra 2018 yılı içerisinde 22 köye daha yalaklı su deposu yapılması planlanıyor. Yapımı planlanan 22 adet su deposundan 18’i Kandıra ilçesindeki köylere yapılacak. Ayrıca 1 adet Derince ilçesine yapılması planlanırken, 3 adet su deposu da ihtiyaç duyulan köylere yapılacak.

 

KAYNAK SULARI DEPOLANIYOR

Depolarda kullanılan suların bir özelliği de dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi köylerde yaptırdığı depolara, atıl durumda olan kaynak suları kontrol edilerek dolum sağlanıyor. Böylece hem israf önlenmiş hem de milli sermayeye katkı da bulunuluyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2017, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER