Tarladan Sofraya Yerli Malı

Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nden aldıkları yerli malı ürünleri okulda kurulan pazarda sattılar.

Tarladan Sofraya Yerli Malı
banner158
banner174

 Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında Körfez Fatih İlkokulu öğrencileri Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve halini ziyaret ederek yerli malı ürünlerini yerinde görme fırsatı buldu. Öğrenciler, yerli malı ürünlerin tarladan pazara, oradan da sofralara olan yolculuğu hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Meyve Sebze Hali’nde yaşanan süreci görerek öğrenen öğrenciler, halden satın aldıkları meyve ve sebzeleri okulda kurdukları pazarda sattılar. Etkinlik, Yerli Malı Haftası kapsamında, farkındalık yaratmak ve öğrencilerin sosyal sorumluluklarını artırmak amacı ile düzenlendi. Öğrenciler satıştan kazandıkları parayı eğitim öğretim için harcanmak üzere okul aile birliğine teslim ettiler.

 

OKULDA PAZAR KURDULAR

Körfez Fatih İlkokulu 4. sınıf öğrencileri yerli malı haftası nedeniyle, üretimden tüketime kadar farkındalık yaratmak adına sebze meyve halini gezdiler. Ülkemizde yetişen ürünleri yerinde görüp incelediler. Daha sonra halden aldıkları ürünleri Yerli Malı Haftası etkinleri çerçevesinde farkındalık yaratmak adına okulda kurulan pazarda sattılar. Okulda kurulan pazardan elde edilen gelirin tamamı, eğitim öğretim giderlerine harcanmak üzere okul aile birliği hesabına aktarıldı. Öğrenciler böyle bir projenin içinde bulunarak hem yerli malı ürünleri yerinde görmüş oldu hem de pazar esnafının çalışma şartlarını gördü.

 

GÖREREK VE YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

Okulda verilen eğitimlerin yanı sıra bu tür projelerin de, öğrencilerin sosyal olarak gelişimine katkı sağladığını belirten okul müdürü Atilla Öztürk; “Çocuklarımız bu etkinliklerle kendi ayakları üzerine durmayı öğreniyorlar. Kendilerini hayatta ne tür zorlukları beklediğini böylelikle görüyorlar.  Çocuklarımız üretimden tüketime kadar olan sürecin kolay olmadığını gördüler.  Üretime katkı sağlamaları adına, büyüyünce kendi ayaklarının üstünde durabilmesi adına bu tür çalışmaları yapıyoruz” dedi. Öğrencilerin bu sayede ürünün nasıl alındığını, kaça alınıp kaça satıldığını yaşayarak gördüklerini söyleyen Atilla Öztürk; “Para kazanmanın kolay olmadığını, o zorlukları görerek yaparak yaşayarak öğrendiler. Burada bir çocuğun babasına “gel meyvenin iyisi burada” diye söyleyip babasından para kazanmaya çalıştığına şahit olduk, ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2017, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER