banner166

ÜZÜLMEZ’DEN 17 AĞUSTOS MESAJI

ÜZÜLMEZ’DEN 17 AĞUSTOS MESAJI

 ÜZÜLMEZ’DEN 17 AĞUSTOS MESAJI
banner158
banner174

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 17 Ağustos 1999 depreminin 18. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Üzülmez mesajında;

“18 yıl önce meydana gelen ve binlerce canımızı yitirdiğimiz Marmara depremi, en aktif deprem kuşaklarından biri üzerinde yer alan ülkemizde yaşadığımız en ağır felaketlerden biridir. Zihinlerimize ve kalplerimize kazınan, asla unutmayacağımız asrın felaketi sonrasında milletçe kenetlenen, devletiyle el ele vererek örnek bir mücadele sergileyen Kocaeli halkı, kaybolan umutları yeniden yeşertmeyi, ayağa kalkarak toparlanmayı başarmıştır. Burada önemli olan husus, geçmiş acı tecrübelerden ders alarak deprem gerçeğini kabullenmek ve bilimin, teknolojinin sağladığı imkânlarla olası depremlere karşı hazırlıklı olabilmektir.” dedi.

Kartepe İlçesinin jeolojik yapısı ve alınan önlemlerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başkan Üzülmez, “İlçemiz Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde ve Birinci Derece Deprem Bölgesinde bulunmaktadır. İlçemizde yapıların deprem yönetmeliğine uygun yapılması için, yapı denetim kuruluşları ve yapı müteahhitlerinin denetimleri, seviye kontrolleri hiçbir şekilde ihmal edilmeden sıfır tolerans ile yapılıp, takip edilmektedir. ‘’Deprem değil, bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür’’ gerçeğini hep aklımızda tutarak, denetimsiz ve ruhsatsız (kaçak) binaların yapılmasını önlemek de birinci derece önceliğimizdir. Depreme her daim hazırlıklı olmanın bir vatandaşlık görevi olduğu da unutulmamalıdır.

Bu vesileyle; asrın felaketi olarak tarihe geçen 17 Ağustos Marmara Depreminde hayatını kaybeden tüm canlarımızı hasret ve rahmetle anıyor, uzak yakın demeden tüm hemşehrilerimizin acısını paylaşıyorum. Rabbim tüm ulusumuzu ve dünyayı felaketlerden korusun, tekrarlarından esirgesin inşallah. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER