GYTE-GTÜ oldu, Ortadan kayboldu

 Sanıyorum bir ay önceydi, yine bu sütunlardan eski ismi GYTE yeni ismi GTÜ (Gebze Teknik Üniversitesi) olan eğitim yuvamızın eskiden olduğu gibi yine Gebze ve çevre ilçeler ile bütünleşemediğini, yurdumuzun diğer il yada ilçe merkezlerindeki Üniversiteler gibi bulunduğu bölgeye bir “değer” katamadığını belirtmiştik.
Biz geçen ay GTÜ ile ilgili yazıyı kaleme alırken bir ay içerisinde bilemediniz ismine isterseniz basın bülteni isterseniz basın duyurusu deyin en fazla 3 adet ileti medya kuruluşlarına gönderilmiş durumdaydı.
Bizim GTÜ’yü bir noktada uyaran yazımız sonrasında belki Üniversite yönetimi bizimle birlikte Gebze ve çevre ilçelerde bulunan Medya kuruluşları aracılığı ile kamuoyuna “GYTE iken durumuzuz şöyleydi, GTÜ olduktan sonra durum lehimize yada aleyhimize bu şekilde değişti” şeklinde açıklama yada açıklamalar bekliyorduk ama sadece beklediğimizle kaldık.
GTÜ’yü Kocaeli Üniversitesi ile karşılaştırmak belki yanlış olabilir, çok uzun yıllardır var olan Kocaeli Üniversitesi ile henüz tabelası değişen GTÜ pek çok noktada farklılık gösterebilir ancak milyon nüfus sınırına yaklaşan bir ilçede konuşlanan Üniversitenin de biraz çaba göstermesi gerektiğine inanıyoruz.
GTÜ’nün Gebze ve çevre ilçelerden bu kadar kopuk olmasının birinci sebebi yeni Rektör olarak görülebilir, Rektör hocayı o göreve atayanlar “Medyadan uzak dur, Gebze’den, diğer ilçelerden ve kalabalıklardan azami derecede uzak dur” şeklinde öğüt vermişte olabilirler ancak böyle bir süreç Gebze Teknik Üniversitesi için büyük bir kayıp olacaktır.
GEÜ’nün her geçen gün biraz daha yalnızlaşmasının sebebi Rektör Haluk Görgün olsa dahi Üniversitenin dışa açılmasında birinci derecede sorumlusu olan “Medya birim başkanlığının da “ ne iş yaptığının da yavaş yavaş sorgulandığını görüyoruz.
Kocaeli Üniversitesinin Basın yayın ve Halkla ilişkiler bölümünün medya kuruluşlarına aralıksız olarak gönderdiği haberler zaman zaman medya kuruluşlarında görev yapan gazetecileri de zor durumda bırakıyor, Gazetelerin haber merkezinde görev yapan arkadaşlar bazı günler Kocaeli Üniversitesinin 2 hatta 3 haberini birden sahifelere koymak zorunda kalıyorlar.
GEÜ’den bu noktada yasak savar bir vaziyette ayda 2 bilemediniz 3 kez gönderilen haberler ister istemez akıllara “  Gebze Teknik Üniversitesinde hiçbir faaliyet yok mu ki haber gelmiyor” sorusunu da getirmiyor değil.
Üniversitelerin bulundukları il yada ilçe merkezlerine başta eğitim olmak üzere ne kadar fazla değer kattıklarını hemen hepimiz biliyoruz, Daha çok Üniversitelerin yönetim kadrosunun sosyal yapıları ile yol bulabilen yada bulamayan Üniversiteler bu durum itibarı ile ya tamamen kamuoyuna açılıyorlar yada tamamen kendi içlerine kapanık bir yapıya bürünüyorlar.
Gebze Teknik Üniversitesi bu konuda yukarıda da belirttiğimiz gibi hemen bütün kesimleri Hayal kırıklığına uğratmıştır, Aylardır Gebze yada diğer ilçelerde yapılan pek çok etkinliğe katılma zahmetini göstermeyen GTÜ yetkilileri kendilerinden önce gelenleri aratır bir vaziyete gelmişlerdir.
GTÜ bir an önce Basın Yayın birimini gözden geçirmelidir, bu birimde görev yapacak görevlilerin atacağı adımlar görülecektir ki kamuoyunda anında yankı bulacaktır, GTÜ bünyesinde böyle işini bilen haberciler varsa daha ön plana çıkartılmalı, birim içerisinde yoksa Gebze bölgesinden alınacak sözleşmeli haberciler ile bu açık kapatılmalıdır.
GTÜ şu an içerisinde bulunduğu durum dolayısı ile sürekli kan kaybetmektedir, Son derece büyük iddialar ile tabelası değiştirilen Üniversitenin hayata geçirilmesinde son derece aktif rol oynayan AK Partili bir yönetici “ Rektör Haluk Görgün bizi de hayal kırıklığına uğratacak noktaya geldi, Biz kendisinin daha aktif bir dönem geçireceğini tahmin ediyorduk ama hoca tam bir sessizliğe gömüldü, bakalım bu sessizlik daha ne kadar devam edecek” diye konuşurken aslında bizimde düşündüklerimizi ifade ediyordu.
Biz bu yazıyı yazmadan önce beraber çay içtiğimiz AK Partinin bir ilçe yöneticisi “Rektör Haluk Hoca seçildikten hemen sonra Gebze Belediye başkanı Adnan Köşker ile başkanın Eskihisar Sakızağacındaki küçük ofisinde sık sık bir araya geliyordu ancak son zamanlarda ne olduysa Rektör hoca artık Adnan Köşker ile de görüşmüyor, aralarına muhtemelen kara kedi girmiş olabilir” şeklinde görüş belirtmişti.
Rektör Hoca bizimle görüşmüyor, AK Partili yöneticinin söylediğine göre Gebze Belediye başkanı ile de görüşmüyor, Geze Kaymakamı ile de görüşmüyor, Radif Karaman ile de görüşmüyor, Acaba Rektör hoca sadece Gebze Belediye başkan yardımcısı Sadık Albayrak ile görüşüyor olmasın..?
NOT: GYTE aylar önce GTÜ oldu ancak arama motoruna GTÜ yazınca halen daha http://www.gyte.edu.tr/ çıkıyor,Ayıptır hiç değilse bu durumu düzeltin bari.
 
 
 
YORUM EKLE

banner178