banner166

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz’dan Vefa Örneği!

 Sabah işe gidişini, akşam gelişini gözleyen her türlü fedakârlığı yapan Annedir. Allah annelerimizi başımızdan dualarını üzerimizden eksik etmesin. Rabbim herkese makamı, mevkisi ne olursa olsun anne, baba duası almayı nasip etsin.

Evladı üniversitede okuduğu dönemde eğitimine destek olmak için alyansını ve bileziklerini bozduran fedakâr bir anneye 93’üncü yaş gününde evladı tarafından aynı değerleri ikame ederek yapılan sürpriz sonucu bir annenin yüzündeki mutluluğu görmek, hayır duasını almak kadar anlamlı bir maneviyat olamaz bu hayatta…

Huzur evlerinin dolup taştığı, günümüzde evlat yetiştirmenin zor olduğu dönemde Allah her anneye, her babaya hayırlı, vefalı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin. Hayır, duası almayan hiç kimse bırakın devlet kademesini, hiç bir sektörde bir yere gelemez. Hayır, duası alan evlatlarında sırtı, Allah’ın izniyle yere gelmez.  

Bir annenin evlatları için yaptığı fedakârlıklar hiç bir zaman tartışılmaz. Şuan için devlet kademesinde önemli bir görevin başında olan Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkan Vekili Mehmet Yılmaz’ın ağabeyinin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım dikkatimi çekti. Toplum içinde örnek olacak anlamlı bir paylaşım oluşundan özellikle şahsım olarak da bu yapılan açıklamadan etkilendiğimden dolayı yazmakta fayda buldum.

Ağabey, Kadri Yılmaz, twitter hesabında yaptığı anlam dolu paylaşımda “HSK Başkan Vekili değerli kardeşim Mehmet Yılmaz kendisinin üniversite eğitimine destek için alyansını ve bileziklerini bozduran annemizin 93 yıl yaş günü seneyi devriyesinde aynı değerleri ikame ederek hayır duasını aldı. Yılmaz ailesi olarak kendisine hassaten teşekkür ederim. Yokluk ve imkânsızlığa rağmen altı çocuğunu telkin ve tavsiyeleri ile tarikatlardan ve cemaatlerden tenzil eden rahmetli babamız şoför kasap lakaplı babamızı da bu vesileyle yâd ederim. Nurlu mekânı her daim aydınlık olsun” ifadelerini kullandı.

Adaleti temsil eden kurumun başında olan Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkan Vekili Mehmet Yılmaz ve aile büyüklerine sağlık dolu uzun ömürler dilerim.

HSK BAŞKAN VEKİLİ MEHMET YILMAZ KİMDİR?

1961 yılında Bolu İli, Gerede İlçesinde doğdu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Sırasıyla; 1987 yılında Amasya Hâkimliği, 1989 yılında Doğanhisar Hâkimliği, 1993 yılında Adalet Müfettişliği, 1998 yılında Adalet Başmüfettişliği görevlerinde bulundu. 2010-2014 yıllarında Hâkimler Savcılar Kurulu Başmüfettişliği görevini yürüten Mehmet Yılmaz 12.10.2014 tarihinde Hâkimler Savcılar Kurulu Üyeliğine seçildi. Halen Hâkimler ve Savcılar Kurulu 2. Daire Başkanı ve Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Yerelden Ulusala

YORUM EKLE