Organları, 4 kişiye hayat verecek

Organları, 4 kişiye hayat verecek

 Organları, 4 kişiye hayat verecek
banner158
banner174
Derince’de silahla intihara teşebbüs eden ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki lise öğrencisi Yusuf Ergün’ün bağışlanan organları 4 kişiye umut oldu. 
Derince Yenikent Mahallesi Adnan Menderes Caddesi Leylak Sokakta ikamet eden ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’nın İzmit’te yaşayan yeğeni olan 16 yaşındaki Yusuf Ergün, 14 Ekim Cuma günü iddiaya göre intihar etmek için başından dayadığı tabancayla ağır yaralanmıştı. Kaldırıldığı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir haftalık süren yaşam savaşı sonucu beyin ölümü gerçekleşen Yusuf Ergün’ün ailesi örnek bir davranışla organlarını bağışlamaya karar verdi.
4 organı alındı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesinde Başkanlığında çalışan Ahmet Ergün ve Balanur Ergün’ün tek çocuğu olan ve Körfez Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan Yusuf Ergün'ün doku uyumu tespit edilen karaciğer, kalp ve böbrekleri Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Organ Bağışı Birimi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla alındı. Ergün’den alınan organlar, Sağlık Bakanlığına ait helikoptere konuldu.
Beyin ölümü gerçekleşmişti
Ergün’ün karaciğeri İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesine, kalbi Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine, böbrekleri ise İstanbul GOP Hastanesi ile Çapa Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanelerinde organ bağışı bekleyen hastalara umut olmak üzere yola çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, hastanın yoğun bakım ünitesinde yattığını ve dün itibari ile beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.
Herkesi organ bağışına duyarlı olmaya davet etti
Hasta yakınlarının gönüllü olarak organ bağışlama yolunu seçtiğini belirten Mustafa Güneş, “4 hayatın kurtulmasına vesile olarak duyarlılık gösterdiler. Bu vesile ile bunun Türkiye’deki bütün insanlarımıza örnek olması gerektiğini örnek olacağını umut ediyorum. Bir çığır açmış oluyorlar bir bakıma. İnsanların bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Türkiye’deki bu şekilde organ transplantasyonunu bekleyen hastalarımız var” dedi.
Yarın toprağa verilecek
Organ bağışı konusunda duyarlılığın gösterilmesinin organ nakli bekleyen hastalara umut olacağını sözlerine ekleyen Güneş, “Bu vesileyle bu aileyi tebrik etmek gerekiyor. Acı bir olay ama sonuçta 4 insanın da kurtuluşu onlar için de bir ümit olacaktır” dedi. Organları bağışlanan Yusuf Ergün’ün cenazesi Cuma günü Derince 60 Evler Yavuz Selim Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Derince Mezarlığında toprağa verilecek. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER