banner166

KARTEPE’DE ÇOCUK İSTİSMARI VE İHMALİ ANLATILDI

KARTEPE’DE ÇOCUK İSTİSMARI VE İHMALİ ANLATILDI

 KARTEPE’DE ÇOCUK İSTİSMARI VE İHMALİ ANLATILDI
banner158
banner174

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü tarafından ebeveynlere “Çocuk İstismarı, İhmali ve Çocuklarda Mahremiyet” konulu seminer verildi

Çocuk istismarının önüne geçmek ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla, Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü olarak, ebeveynlere başlatılan “Çocuk İstismarı, İhmali ve Çocuklarda Mahremiyet” konulu seminerin ilki Kartepe Belediyesi Psikoloğu Hicret Kandaz tarafından gerçekleştirildi. Acısu-Abdülhamit Han, Maşukiye-Mevlana ve Bahçelievler-Piri Reis Bilgi Evleri’nde seminerler düzenlendi.

SAĞLIK VE GÜVENLİĞİNİN TEHLİKEYE GİRMESİ

Kartepe Belediyesi Psikoloğu Hicret Kandaz “Çocuk istismarı ve ihmali; ana, baba veya bakıcı gibi bir erişkin tarafından çocuğa yöneltilen, toplumsal kurallar ve profesyonel kişiler tarafından uygunsuz ya da hasar verici olarak nitelendirilen, çocuğun gelişimini engelleyen ve de kısıtlayan eylemlerin tümüdür. Bu eylem ya da eylemsizliklerin sonucu olarak çocuğun fiziksel, ruhsal, cinsel ya da sosyal açıdan zarar görmesi, sağlık ve güvenliğinin tehlikeye girmesi söz konusudur” dedi.

EBEVEYNLER BİLGİLENDİRİLDİ

Ailelere son zamanlarda sıkça gündeme gelen çocuk istismarı konuları hakkında detaylı bilgiler verildi. Anne ve babalarının çocuklarına mahremiyet konusunu nasıl öğreteceği ve hangi metotları uygulamaları gerektiği hususunda eğitim verildi. Konuyla ilgili birçok soru ve problem Psikolog Kandaz tarafından samimiyetle cevaplanarak ebeveynler bilgilendirildi.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Ekim ayı süresince devam edecek olan seminerler, ilçenin birçok noktasındaki bilgi evlerinde ailelere verilecek. Etkinlikten memnun ve faydalanmış bir şekilde çıkan ebeveynler, böylesine güzel ve önemli bir hizmeti ayaklarına kadar getiren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e sonsuz teşekkürlerini ilettiler.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER