2018-2019 İlköğretim Haftası Vali Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi

2018-2019 İlköğretim Haftası ve Eğitim-Öğretim Yılı açılış töreni, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

2018-2019 İlköğretim Haftası Vali  Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi
banner158
banner174
  Körfez Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu’nda gerçekleşen törene; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra  Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak,  Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Müdürü Jandarma Yarbay Murat Filiz, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Körfez Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu öğrencisi Elif Defne Okyar’ın okuduğu “Okulumuz” adlı şiirin ardından İzmit Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin sergilediği Trakya yöresi folklor gösterileri büyük beğeni topladı.

 

Körfez Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu öğrencisi Suriyeli Faysal Alhassem’in okuduğu “Okulumuz” adlı şiirin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ve Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın konuşmalarının ardından  Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “yeni eğitim öğretim yılının açılış töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Eğitim olmazsa olmazımızdır. Eğitimdeki en ufak bir aksaklığa tahammül edemeyiz. Bu anlamda ilimizde eğitimi daha üst noktalara taşıma adına önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Özellikle okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığımızın ilimize aktardığı kaynaklar ve hayırseverlerimizin katkılarıyla önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu eğitim öğretim yılı içerisinde 18 yeni okul, 250 derslik faaliyete geçirilmiştir. Yine eski olup da yenilenen 18 okul ve 400 derslikte eğitime devam edecektir. Devam etmekte olan 92 okul projemizde 2035 derslik, 21 atölye ve 10 spor salonu bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımızın katkıları dışında bizlere desteklerini sunan bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimize eğitime yapmış oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.  Eğitimi daha iyi noktalara taşıyabilmek için özellikle gençlerimizi bilgi toplumu çağına yetiştirebilmek için her eğitim bölgesinde bir kodlama sınıfı oluşturmak adına çalışmalar başlattık. Her eğitim bölgesinde bir anaokuluna, ilkokula, ortaokula ve liseye kodlama atölyesi çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirerek geleceğe en güzel şekilde hazırlayabilmek amacındayız. Okullarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmalar yapıldı ve ilgili kurumlarımıza gerekli  talimatları verdik.

 

ÇOCUKLARIN YERİ OKULDUR, SINIFTIR VE EĞİTİM YERİDİR.

Okullarımızın çevresinin güvenliğinin en iyi şekilde sağlanması için geçtiğimiz yıl Valiliğimizce bir emir yayınlandı; okul çevresinde öğrenci ve veli değilse kişi ve grupların beklemesinin yasak olduğuna dair bir emir bu. Eğer böyle kişiler varsa bunlara Kabahatler Kanununa göre idari işlem yapma kararı aldık. Çocuklarımızın okula devamlılığı çok önemli. Okul saatinde okul civarında veya başka noktada ders saatlerinde çocuklarımızı biz internet kafelerde bulursak o internet kafe sahibine işlem yapma kararı aldık. Okul civarında tek sigara satışı dahil olmak üzere birçok konuda önemli kararlar aldık ve bunları uygulamaya geçirdik. Valiliğimizce üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir başka konu; sokakta çalışan ve dilenen  çocuklardır. Bunu istemiyoruz. Çocukların yeri okuldur, sınıftır ve eğitim yeridir. Değerli velilerimiz bugün eğitim öğretim yılı başlıyor, çocuklarımızı okullara teslim ediyoruz ve burada da eğitimlerini almaya devam edecekler. Bugün teslim etmekle yetmiyor benim sizlerden istirhamım öğretmenlerimizle, müdürlerimizle sürekli irtibat halinde olalım ve çocuğumuzun gelişimini sürekli takip edelim. Onların bir olumsuzlukları varsa onların bu olumsuzluklarına müdahale edebilmek için bu diyaloğu önemsediğimizi özellikle belirtmek isterim.




ÖZELLİKLE OKUL ÖNCESİNDE OKULLAŞMAMIZI %100’E ÇIKARMAK İÇİN YOĞUN BİR GAYRET İÇERİSİNDEYİZ

 

Değerli öğretmen arkadaşlarım, en büyük yük sizlerin omuzlarında. Sizlerin fedakarca çalışmalarınız biz yakından biliyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın en iyi  şekilde yetiştirmek için büyük bir gayret içerisinde çalışmalarınızı bu yılda sürdüreceğinize olan inancımız tam. Bu anlamda eğitime vermiş olduğunuz katkılarınıza şimdiden tekrar teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ve Okul Müdürlerimiz aynı duyarlılıkla öğrencilerimizle, velilerimizle iş birliği içerisinde eğitim ve öğretimin aksaksız bir şekilde çalışmalarına büyük bir gayretle çalışmalarına devam edecekler. Temennimiz her yıl bir önceki yıldan daha başarılı bir noktaya taşınmak ve eğitimdeki başarımızı üst noktalara çıkarabilmektir. Özellikle okul öncesinde okullaşmamızı %100’e çıkarmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bu konuda Kaymakam arkadaşlarımıza, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlerimize, okul Müdürlerimize büyük bir gayret içerisinde çalışma düşüyor. Bu yıl biz %100’ü yakalamak için bu çalışmalarımızı büyük bir ivmeyle başka bir aşamaya geçirmek durumundayız. Bu bizim öncelikli hedefimiz.

 

Sevgili öğrenciler, sizlerde yeni  ders yılına başlıyorsunuz, sizlere başarı diliyorum. Derslerinize çalışmanızı, öğretmenlerinizin sizlere verdiği ödevleri yapmanızı ve boş zamanlarınızda özellikle kitap okumanızı ve spor yapmanızı istiyorum. Bu konuda duyarlı bir şekilde eğitim öğretimimize devam ettiğimizde başarı da beraberinde gelecektir.” diyen Sayın Valimiz, yeni Eğitim Öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri  2018-2019 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilini çaldılar.

 

Körfez Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulunun sınıflarını gezen protokol üyeleri, öğrenciler ile tek tek ilgilenerek, ders kitaplarını dağıttılar ve onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2018, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178