4 İlde nakliye dolandırıcılığı yapan çete çökertildi

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, 4 ilde dolandırıcılık yapan nakliye çetesine operasyon düzenledi

4 İlde nakliye dolandırıcılığı yapan çete çökertildi
banner158
banner174
 Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü 14 Mayıs - 4 Temmuz tarihleri arasında Kocaeli, Eskişehir, İstanbul ve Tekirdağ illerinde meydana gelen 4 ayrı nakliye dolandırıcılığı ve resmi belgede sahtecilik olayı ile ilgili yürütülen çalışmalar neticesinde şüphelilerin nakliye yapmak amacıyla anlaştıkları firma ve şahıslara sahte ehliyet ve kendi araçlarına benzer araçların plakalarını vererek dolandırdıkları tespit edildi.

Şüpheliler 4 Temmuz tarihinde Tekirdağ’dan Denizli’ye gitmesi gereken ürünleri aynı yöntemlerle Ankara’ya götürmek üzere başka bir araca yükledikleri esnada İstanbul ilinde yapılan operasyon ile N.Ş., E.Ö. ve M.A. isimli şahıslar suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan malzemeler ise muhafaza altına alınarak sahibine teslim edildi.

Operasyonun devamında ise B.Ç., Y.K., C.G., İ.B., O.B. ve S.B.K. isimli şahıslar İstanbul’da, M.K. ise Tekirdağ’da yakalanarak gözaltına alındı.Şüpheli şahısların Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra adli makamlara sevk edildi.Adliyede işlemleri biten N.Ş., S.B.K., O.B., M.K., E.Ö.tutuklanarak ceza evine gönderildi.diğer 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2020, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER