Avrupa'dan gelen 859 kişi İzmit'te karantinaya alındı

Koronavirüs nedeniyle bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirilen 859 kişi, İzmit'te hazırlanan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurduna yerleştirildi.

 Avrupa'dan gelen 859 kişi İzmit'te karantinaya alındı
banner158
banner174

 Çeşitli sebeplerle yurt dışına çıkan ve koronavirüs salgını nedeniyle bulundukları ülkelerde mahsur kalan Türk vatandaşları, özel uçuşlar ile Türkiye’ye getirilmeye devam ediyor. Salgın nedeniyle karantinaya alınan vatandaşlar, gün boyu İstanbul’da belirlenen yurtlara yerleştirilmelerinin ardından, sabaha karşı 05.00 sıralarında İzmit’teki yurtlara getirilmeye başlandı. Ali Fuat Cebesoy Yurdunda 354 kişi, Şerife Gelin Yurdunda 200 kişi, Canfeda Hatun Yurdunda 191 kişi ve Gazi Süleyman Paşa Yurdunda 114 kişi olmak üzere toplam 859 vatandaşın konaklanmaları sağlandı. Yabancı ülkelerden dönen toplam 859 kişinin 14 günlük karantina süresini İzmit’teki yurtlarda geçireceği öğrenildi. 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Başkanlığında, 15 Mart 2020 tarihinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın katılımlarıyla yapılan toplantıda Koronavirüs tedbirleri kapsamında;Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda’ya “geçici olarak kısa süreliğine giden veya bu ülkelerde öğrenci olarak bulunan ve ülkemize dönmek isteyen” vatandaşlarımızdan bulundukları ülkelerdeki Türk diplomatik temsilciliklerine başvuranların Türkiye’ye dönüşleri karar altına alınmıştır.  Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tedbirleri doğrultusunda İstanbul Havalimanından İlimize aktarımı sağlanan vatandaşlarımız 14 gün süreyle karantina/gözetim altına alınmak amacıyla, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Kredi Yurtlar Kurumunun İzmit İlçesindeki;
Ali Fuat Cebesoy Yurdunda 354 kişi,
Şerife Gelin Yurdunda 200 kişi,
Canfeda Hatun Yurdunda 191 kişi,
Gazi Süleyman Paşa Yurdunda 114 kişi
olmak üzere toplam 859 Vatandaşımızın konaklanmaları sağlanmıştır.Bu süre boyunca yurt binasında ve çevresinde gerekli önlemler titizlikle alınacak ve vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları Valiliğimizin koordinasyonunda ilgili kurumlarımızın işbirliği içerisinde karşılanacaktır. Yurtta kalan vatandaşlarımızın takipleri ise uzman sağlık personeli tarafından yapılacaktır. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2020, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER