banner166

Bağçeşme’ye tam donanımlı itfaiye binası

Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Bağçeşme’de başlattığı ‘’İtfaiye Müfreze Binası’’ yükseliyor.

Bağçeşme’ye tam donanımlı itfaiye binası
banner158
banner174

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin olaylara daha kolay müdahale etmeleri için kentte yeni müfreze binaları inşa ediyor. Bu binalardan biri de Bağçeşme’de yapılıyor. Kaza, yangın ve doğal afetler denince ilk akla gelen itfaiyeciler için tam donanımlı yapılacak binalar, hızlı çıkışlara göre düzenlenecek. Müfreze binası bölgedeki olaylara ilk müdahalede önemli bir rol alacak. Geçtiğimiz aylarda temeli atılan ve yapım çalışmaları hızla süren müfreze binası yükseliyor.

 

1’İNCİ KAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bodrum, zemin ve bir kat şeklinde yapılacak olan Bağçeşme Müfreze Binası’nın birinci kat çalışmaları başladı. Bodrum kat temel çalışması gerçekleştirilen yapıda temel ve perde yalıtım işleri biterken 1. kat iskele kurulumu ve döşeme kalıp imalatları tamamlandı. Ekipler, 1. kat döşeme donatı imalatına başlayacak. Toplam 788.4 metrekare kullanım alanına sahip olacak yapının 219,50 metrekarelik birinci katında 12 kişilik 3 adet yatakhane, spor salonu, eğitim salonu ve tuvaletler bulunacak.

 

4 ARAÇLIK GARAJ

418,10 metrekarelik zemin katta ise amir odası, haberleşme ve şoför

odaları ile mutfak bulunacak. Bu katta dinlenme salonu, yemekhane, 210 metrekarelik 4 araç kapasiteli kapalı garaj da yer alacak. Birinci katta da 12 kişilik 3 adet yatakhane, spor salonu, eğitim salonu ve tuvaletler oluşturulacak. Bina girişinde güvenlik binası bulunacak. Yapının dış cephesinde traverten cephe kaplaması yapılacak. Bina çevresinde ise otopark oluşturulacak. Çevre düzenlemesinde asfalt kaplama kullanılacak.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2018, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER