banner166

Başkan Karaosmanoğlu; ‘’Destek bizden üretim sizden’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hasan Gemici Spor Salonu’ndaki törende 2 Bin çiftçiye yüzde 25 hibeli 900 ton gübre dağıttı

Başkan Karaosmanoğlu; ‘’Destek bizden üretim sizden’’
banner158
banner174

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2018 Sonbahar Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi kapsamında yüzde 25 hibe ile ilimizde yem bitkisi tohumu desteğinden faydalanan 2 bin çiftçiye 900 ton gübre desteği sağladı. Kocaeli sınırları içinde yem bitkisi yetiştiriciliği yapan çiftçilerin kompoze gübre ihtiyaçlarını karşılamak, verim ve beslenme özelliklerinde iyileşme sağlamak amacı ile yapılan destek projesi için tören düzenlendi. Hasan Gemici Spor Salonunda düzenlenen programda Başkan Karaosmanoğlu; “Yolunuzla, suyunuzla, tohumumuzla meyve fidanımız ve bu gün de gübremizle sizleri desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

ÇİFTÇİLER KATILDI

Bugüne kadar 3 Bin 200 ton yem bitkisi tohumu desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Hasan Gemici Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törenle çiftçilere gübrelerini dağıttı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Tarım Kredi Kooperatifi Sakarya Bölge Müdürü Mustafa Erhan, Tarım Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürü Teoman Bozoğluer, Kocaeli Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Bekir Çanakçı, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Lütfi Efil, il protokolü ve il genelindeki çiftçiler katıldı. Büyükşehir Belediyesi mehteran bölüğünün ezgileriyle başlayan çiftçiye gübre dağıtma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

 

“GENÇLERİMİZİ TEŞVİK ETMELİYİZ”

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Çiftçimizin her zaman yanındayız. Yolunuzla, suyunuzla, tohumumuzla meyve fidanımızla ve bu gün de gübremizle sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü bu sektörü güçlendirmemiz lazım. Gençler hep şehre göç ediyor. Gençlerimizi tarıma yönlendirmemiz lazım. Genç nüfusun köylerde çalışmasını arzu ediyoruz. Asgari ücretle herhangi bir fabrikada çalışmaktansa dedemizden babamızdan kalan toprağı işlesek inanın daha fazla kazanç elde ederiz. O yüzden biz de teşvik maksadıyla destek verelim dedik. Gübre ücretinin önemli bölümünü hibe ediyoruz” dedi.

 

“HER ZAMAN YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Toprak kıyamete kadar bize lazım” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Karaosmanoğlu; “Topraktan besleniyoruz. Onun için toprak önemli, toprak bereketli. Bundan dolayı destek bizden, üretim sizden. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bize güzel projeler getirin, biz de hayata geçirelim. Özellikle sulamayla ilgili. Allah izin verirse ilerleyen yıllarda motor ve pompa çalıştırmayı bir kenara bırakacağız. Toprakları akarsularla sulayacağız. Çok güzel göletlerimiz var bunlardan istifade edebiliriz. Onun için güzel projeler yapın. Hepinizin emeğine, ekimine ve çalışmasına rabbim bereket versin” dedi. Karaosmanoğlu’nun konuşması sonrası kendisine Tarım Kredi Kooperatifi Sakarya Bölge Müdürü Mustafa Erhan gıda sepeti hediye etti.

 

“ÇİFTÇİMİZİN SORUNLARINI DİNLİYORUM”

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ak Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Biliyoruz ki topraktan yaratıldık, toprağa gideceğiz. Her türlü zorluğa, imkansızlığa rağmen toprağı işliyor ve soframıza getiriyorsunuz. Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Bizler de eğitimden sağlığa, ticaretten ekonomiye çok büyük sorunları olan Türkiye’mizde devrim ve dönüşüm yaptık. Ancak çok daha fazla iyileştirmemiz iyi noktalara getirmemiz gereken alanlarımız var. Bunlardan biri de tarım. Ben her fırsatta şalvarımı ve yemenimi giyip çiftçimizin sorunlarını dinliyorum. Hükümetimiz, dedelerimizin yetiştirdiği bugün biraz daha azaldığı ata tohumunda projeler yapıyor. İlgili kurumlarımızın bağda bahçede çalışması gerekiyor. Çok daha fazla onlarla vakit geçirmesi gerekiyor ki sorunlarını bir an önce çözsün” diye konuştu. Konuşmaların ardından çiftçilere gübreleri teslim edildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2018, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER