Başkan Karaosmanoğlu, ‘’O utanç görüntüleri bir daha yaşanmayacak’’

Başkan Karaosmanoğlu, Başiskele Şehit Ozan Özen Kız İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti. Burada kodlama ve Z kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’O utanç görüntüleri bir daha yaşanmayacak’’
banner158
banner174

 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Şehit Ozan Özen Kız İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kodlama Atölyesi ve Z Kütüphane açılışı gerçekleştiren Karaosmanoğlu, “Bizim gençlerimiz her şeyin en güzeline layıktır. Tüm gençlerimiz edebiyle, hayâsıyla ve bilgisiyle güzel olmalarını arzu ediyoruz. Bunlar birleştiğinde ortaya çok güzel bir gençlik ortaya çıkacaktır. Üniversite girişlerine kurulan ikna odaları, kılık kıyafetinden dolayı kapısından içeri alınmayan kızlarımızın o durumlarını unutmadık. O utanç görüntüleri bir daha yaşanmayacak ” dedi.

 

“TÜM OKULLARINA KATKI SUNMAYA ÇABA SARF EDİYORUZ”

Başiskele İlçe Milli eğitim Müdürü Cemil Akkaya ve Okul Müdürü Ayşe Yavuz Yüksel’in de hazır bulunduğu ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, öğretmenlerle de bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi olarak çocukları ve gençleri çok önemsediklerini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Kentimizin tüm okullarına katkı sunmaya çaba sarf ediyoruz. Spor salonlarından, eğitim ihtiyaçlarına kadar birçok alanda eğitim kurumlarının yanın da oluyoruz. Bizler onların iyi yetişmesine vesile olmak için adım atıyoruz, atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“O GÜNLER GERİDE KALDI, DEMOKRASİMİZ DAHA DA GÜÇLENDİ”

İyi yetişecek gençlerin geleceğin güçlü ve dinamik neslinin dünyadaki adaletsizlikleri engelleyeceğini de dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli, Anadolu’nun bir mozaiğidir. Ülkemizin tüm renkleri ve tüm zenginlikleri buradadır. Devletimizi ve milletimizi yüceltecek bir gençliğin inşası için bizler büyük sorumluluk alıyoruz. Gençlerimizden güç ve moral alıyoruz. Bilim, sanat ve kültür hayatına duyarlı bir gençliğin varlığını da önemsiyorum. Geçmişin o karanlık dönemlerinde üniversite girişlerine kurulan ikna odaları, kılık kıyafetinden dolayı kapısından içeri alınmayan kızlarımızın o durumlarını unutmadık. Sahnede ağzı kapatılarak konuşturulmayan genç kızlarımızın o görüntüleri hala milletimizin zihninde yerini korumaktadır. O utanç görüntüleri bir daha yaşanmayacak. O günler geride kaldı. Demokrasimiz daha da güçlendi. Hamdolsun o günler tarihin tozlu raflarına kaldırılmıştır” açıklamasını da yaptı. Ziyaret çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2018, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178