Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Önce kütüphaneyi açtı, sonra kitap okudu’’

Başkan Karaosmanoğlu, Kazım Karabekir Ortaokulu’nda gerçekleşen 4. geleneksel aşure gününe katıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Z kütüphanenin açılışını da yapan Karaosmanoğlu, öğrencilerle kitap okudu.

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Önce kütüphaneyi açtı, sonra kitap okudu’’
banner158
banner174

 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kazım Karabekir Ortaokulu’nda gerçekleşen 4. geleneksel aşure gününe katıldı.  İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun da katıldığı aşure programına İzmit Belediye Meclis Üyesi Cemil Kanpara, Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, Kazım Karabekir Ortaokulu Müdürü Serkan Yazar, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Okul Aile Birliği Başkanı Meryem Kanpara ve yönetiminin hazırladığı bin kişilik aşure okul yönetimi ve öğrencilerin yanı sıra velilere de ikram edildi. Okulu gezen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Z Kütüphane ve Satrançı sınıfı açılışını gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerle kitap okumayı da ihmal etmedi.

 

“ÖĞRETMENLERİMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞE VERİYORUZ”

Öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen satranç sınıfı ve Z kütüphanenin açılışının ardından öğretmenlerle de bir araya geldi. Öğretmenliğin büyük fedakârlık olduğunu dile getiren Karaosmanoğlu, çocukların ve gençlerin yetişmesinde büyük rol oynayan eğitimcilere de ortaya koydukları emek için teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Eğitim camiasının emrinde olduklarını da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Bir tohum, toprakla kavuştuğunda nasıl filizlenirse öğrencilerimizde siz öğretmenlerimizin eliyle yetişmektedir. Öğretmenlerimizin büyük emek, fedakârlık, özen, karşılıksız sevgi ve şefkatini her daim takdir ediyorum. Geleceğin sağlıklı nesillerinin yetişmesinde de çok önemli bir göreve sahip öğretmenlerimize her türlü desteğe veriyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“HİSSEDİLEN SOSYAL BİR HAREKETE DÖNÜŞTÜ”

“Sevgisiyle, bilgisiyle, tecrübesiyle yaşımız kaç olursa olsun bizi yalnız bırakmayan, hayata hazırlayan, her daim kendinden önce tutan annelerin eğitimdeki rolünü de çok önemsediğini” vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2016 yılında “Evden Okula, Haydi Anneler Spora” projesini başlattıklarını da dile getirdi. Projemiz sınırları aşarak bütün Türkiye’ye örnek oldu” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Annelerimizin spor yapabilecekleri, rutin sağlık kontrollerini gerçekleştirebilecekleri, mesleki eğitimlere katılabilecekleri çok yönlü bir gelişim programı haline getirdik. Annelerimiz bu sayede çocukların eğitim aldıkları okulları da sahiplenmesini sağladık. Ve “Anne Şehir” adını verdik. Tek bir okulda 40 anneyle başlayan projemiz, bugün sizlerin sayesinde yüzlerce merkezde 60 binin üzerinde annemizin katılımıyla şehir hayatında etkisi hissedilen sosyal bir harekete dönüştü” şeklinde konuştu.

 

“HER PROJEMİZ GELECEĞİMİZ OLAN NESLİMİZ İÇİN”

“Anne Şehir” Çok Yönlü Gelişim Projesi, kentimizin huzur ve refah seviyesinde de gözle görülür bir artışı beraberinde getirdiğini açıklayan Karaosmanoğlu, “Hayalimiz, kıymetli öğretmenlerimizin de gayretiyle 300 okulda 100 bin anneye ulaşarak; mutlu ve sağlıklı bir şehre hizmet etmek. Unutmayalım, annelerimiz bizim en kıymetlilerimizdir. Peygamber Efendimizin de dediği gibi “Cennet, anaların ayakları altındadır” bu nedenle de annelerimiz için ne yapsak az” ifadelerini sarf etti. Kılavuz Gençlik Projesinin Kocaeli’ye kattığı değerin de önemine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın bizden beklentilerine dönük her türlü adımı atıyoruz. Bununla birlikte açtığımız Bilgievleri başta olmak üzere Akademi Üniversiteye kadar her projemiz geleceğimiz olan neslimiz içindir” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2018, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER