banner166

Başkan Kütük “ Gel çekice, git küreğe demek “ doğru değildir

Kocaali’de öğretmenlerin maske ve kolonya dağıtımı yapmasıyla ilgili olarak, Kocaeli Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Orhan Kütük'ten açıklama geldi.

Başkan Kütük  “ Gel çekice, git küreğe demek “ doğru değildir
banner158
banner174

 

Kocaali’de öğretmenlerin maske ve kolonya dağıtımı yapmasıyla ilgili olarak, Kocaeli Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Orhan Kütük'ten açıklama geldi.

 

Kütük sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bugün İlimiz geneli birçok nokta da 65 yaş ve üzeri büyüklerimiz için; Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen maske ve kolonya dağıtımı yapıldı.
Dağıtım organizasyonunu ben de Gebze bölgesinde takip ettim. 35.000 gibi ciddi sayıda paket dağıtımını gerçekleştiren gönüllü öğretmen arkadaşlarımı ve ZORUNLU GÖREVLİ eğitim Yöneticisi arkadaşlarımı kutluyorum. Gebze gibi ilimizin en büyük ilçesinde bu işi başarıyla organize eden ilçe mem yetkililerini de tebrik ediyorum.
Fakat şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Öğretmenler yaklaşık 2 Aydır okulların tatil edilmesi sebebiyle evlerinden öğrencileri ile irtibat kurarak EĞİTİM FAALİYETİNİ yürütmekte ve İŞİNİ YAPMAKTADIR. Meslektaşlarımızın EV de yattıklarını düşünmek bu şekilde kahvehane muhabbeti yapmak, Öğretmenlerin tatil de olduğu düşüncesi, milletimizin ferasetine yakışmamaktadır. Özellikle yaz tatillerinin 2 ay olması vurgusu da yıllardır maalesef yapılmaktadır. Burada da 2 AY TATİL öğretmene ZORUNLU olarak verilmekte ve ücret kesintisi yapılmaktadır. Öğrenciler yokken öğretmeni 1 AY DAHA Okulda tutmak DEVLETİN DE İŞİNE GELMEMEKTEDİR. Yani hem YAZ TATİLİ, HEM YARIYIL TATİLİ, hem de şuan ki COVİD-19 tatili ! Öğretmenler için değil !!! Bilakis Öğrenciler olmadığı zamanlarda öğretmene daha az ücret ödemek için devletin işine gelen uygulamalardır.
Ve mevzuatın bir gereğidir.
Bu konu meslektaşlarımızı ciddi manada RENCİDE etmektedir, KABAK TADI vermiştir.
Öğretmenlik bir ihtisas mesleğidir bu kanunda belirtilir. Öğretmenin işi eğitimdir. Devletin OHAL ilan ettiği her durumda her göreve hazırdır, ancak normal şartlarda “ gel çekice, git küreğe demek “ doğru değildir.

Bugüne dönecek olursak 35.000 vatandaşımıza yaklaşık 200 ekip olarak ve kendi araçlarıyla dağıtım yapılmıştır. Kendi araçları ile bu işlemi yapan öğretmenlerin yaşayacakları olumsuz durumlar göz ardı edilmektedir. Öyle ki 2 okul müdürümüz kendi aracı İle dağıtım yaparken kaza yapmıştır. Maddi hasar mevcuttur, bu hasarı da kendileri karşılayacaktır.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER