banner166

Bilim Merkezi’nde genç mucitlerle buluştu

STEAM & Makers Fest /Expo Fuarına katılan Büyükakın, bilim meraklısı öğrencilerin çalışmalarını inceleyerek, öğrencilerin atölye uygulamalarına eşlik etti.

Bilim Merkezi’nde genç mucitlerle buluştu
banner158
banner174

Bu yıl ikincisi gerçekleşen STEAM & Makers Fest / Expo, Kocaeli Bilim Merkezi’nde açıldı. Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin İngilizce kısaltılmışından türetilen STEAM & Makers Fest’te bu yıl 39 atölye ile 4 bilim gösterisi gerçekleşti. 7’den 70’e herkesin bilim ve teknoloji ile etkileşime geçebileceği atölye uygulamalarının sergilendiği fuara AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da katıldı. Büyükakın, bilim meraklısı öğrencilerin çalışmalarını inceleyerek, öğrencilerin atölye uygulamalarına eşlik etti


ATÖLYE ÇALIŞMALARINA KATILDI

Festivali ziyaret eden Büyükakın stantları gezerek, öğrencilerin bilim ve teknoloji alanında sergiledikleri çalışmaları inceledi. Abdülhamit Han Ahşap Atölyesi’nde çalışmalar yapan küçük çocukları ilgiyle izleyen Büyükakın, geleceğin sanatçıları olan öğrencilerle birlikte atölye çalışmalarına katıldı.


HAYALİMİZ GERÇEK OLDU

Bilim Merkezi’nin hayata geçirilmesi sürecinde Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter görevinde bulunduğunu hatırlatan Büyükakın “Bilim Merkezi’ni açtığımız dönemde işte böyle çalışmaların yapıldığı bir merkez hayal etmiştik. Çocuklarımızın bilimle, teknolojiyle barışık olmaları, Endüstri 4.0 çağına uygun yetiştirilmeleri için böyle merkezlere ihtiyacımız vardı. Şimdi tüm yaş gruplarından öğrencilerimizin bilim ve teknoloji paydasında buluştuklarını görmek beni çok mutlu etti. Gençliğe yatırım, geleceğe yatırımdır. Daha iyi bir geleceğin bizleri beklediğini buradaki çalışmalardan görmek mutluluk verici” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2019, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER