Cemil Meriç öğrencileri doyasıya eğlendi

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, Kartepe Uzuntarla Seka Kampı piknik alanında doyasıya eğlendi

Cemil Meriç öğrencileri doyasıya eğlendi
banner158
banner174
Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 17-35 yaş aralığındaki hafif ve orta düzeydeki engelli öğrencilere eğitim veriyor. Merkezde kurs derslerinin yanı sıra çeşitli etkinliklerde düzenleniyor. Cemil Meriç’te eğitim alan 85 öğrenci, eğitmenleriyle birlikte Kartepe Uzuntarla’da bulunan Seka Kampı piknik alanında oyun oynayıp stres attı.

 

HEP BİRLİKTE EĞLENDİLER

Cemil Meriç öğrencileri merkezdeki kurs derslerinin yanı sıra çeşitli etkinliklerle hep birlikte eğleniyor. Kartepe Uzuntarla’da bulunan Seka Kampı piknik alanında öğrenciler eğitmenleriyle birlikte voleybol, futbol ve langırt gibi birçok oyun oynadı. Ayrıca etkinlikte öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Eğitim içeriği birey ve aile odaklı bütüncül sosyal destek mantığı ile projelendirilen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uygun öğrencilerin istihdamına yönelik kurs ve programlar da planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak eğitim için İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçeleri pilot bölge seçildi. Öğrenciler evlerinden alınıp, eğitimleri sonrası tekrar evlerine bırakılıyor. İlk olarak; 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler belirleniyor. Ön kayıt ve kurulda değerlendirme sonrası uygun bulunan öğrenci adayları uyum sürecine tabi tutuluyor.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER