banner166

Gönül Kazan projesiyle gönüller kazanılıyor

Mağdur vatandaşların gıda ihtiyacının karşılanması için devam eden “Gönül Kazan” projesiyle 2018 Ocak ayında bugüne kadar 103 bin 607 öğün yemek yardımı yapıldı

Gönül Kazan projesiyle gönüller kazanılıyor
banner158
banner174
 Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında, Kocaeli’nde ikamet eden mağdur vatandaşların derdine derman oluyor. Bu doğrultuda “Gönül Kazan” projesiyle hasta, yaşlı ve engelli olup, yemek yapabilecek güçten yoksun kişilere ve ailelere, günlük iki öğün olacak şekilde hazır yemek ulaştırılıyor. Ocak ayından bugüne kadar ihtiyaç sahiplere 103 bin 607 öğün yemek dağıtımı yapılarak, vatandaşların gıda ihtiyaçları karşılandı. 

 

GÜNLÜK İKİ ÖĞÜN YEMEK
Büyükşehir Belediyesi “Gönül Kazan” projesiyle Kocaeli genelinde yaşayan hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapabilecek durum olmayan vatandaşlara el uzatıyor. Proje kapsamında şartları uyan vatandaşlara günlük iki öğün sıcak yemek ulaştırılıyor.

 

PROSEDÜR NASIL İŞLİYOR?

Başvurular Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na yapılıyor. Gelen başvurular, uzman personel tarafından yapılan sosyal incelemeler neticesinde vatandaşın ihtiyaç sahibi olup olmadığı, varsa ne tür ihtiyaçları olduğuna ve giderilmesi için neler yapılabileceği inceleniyor. Yardımlar, Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu’nda yapılan görüşme sonucunda karara bağlanıyor. Başvurular için; fakirlik belgesi, aile bireylerinin nüfus cüzdan fotokopileri, başvuru dilekçesi ve 18 yaşından büyük aile bireyleri için SGK dökümleri ile kendilerine en yakın çözüm masasına yapmaları gerekiyor.

 

GÖNÜL KAZAN PROJESİ NEDİR?
“Gönül Kazan” projesi ile yemek pişirme imkânı bulunmayan yaşlı, kimsesiz, engelli, bakıma muhtaç vatandaşlara günlük iki öğün olacak şekilde evlerine hazır yemek ulaştırılıyor. Bu projeyle birlikte yemek pişiremeyecek kadar yaşlı ve hasta olan ihtiyaç sahibi ailelerin sağlıklı yiyeceklerle beslenme ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanıyor. Ayrıca herhangi bir markete gitmek zorunda kalmayan aileler, evlerine kadar teslim edilen gıdalar sayesinde zahmetsiz bir şekilde bu ihtiyaçlarını giderebiliyor.

 

BİLGİ İÇİN 444 11 41
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın sunduğu “Gönül Kazan” sıcak yemek projesinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların bilgi için Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezi olan 444 11 41 numaralı telefona ulaşmaları yeterli oluyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2018, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER