banner166

Hatay, muhacirlerin başkenti olmuştur

Başkan Karaosmanoğlu, Hataylı İş Adamları Derneği Başkanı İbrahim Güder ve Yönetimini makamında ağırladı.

Hatay, muhacirlerin başkenti olmuştur
banner158
banner174

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hataylı İş Adamları Derneği Başkanı İbrahim Güder ve yönetiminin yanı sıra Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut

ile yönetimini makamında konuk etti. Nazik ziyaretleri nedeniyle konuklarına teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, “Hoşgörü kenti Hatay, Muhacirlerin başkenti olmuştur. Gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize sahip çıkan ve ana kucağı gibi kucaklayan Hatay, bir kez daha kendine yakışanı yapmıştır” dedi.

 

“TÜRKİYE'NİN İFTİHAR TABLOSU”

Hatay’ın medeniyetler bahçesi ve hoşgörü abidesi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Hatay, Türkiye'nin iftihar tablosudur. Kültürel zenginlikleri içerisinde barındıran bu güzel kentimiz, kendi içerisinde Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Süryani, Musevi, Protestan, Ortodoks, Katolik gibi Hatay'da her kim varsa, ayrım yapmadan aynı Anadolu’nun her şehrinde olduğu gibi hayatlarını sürdürmektedir. Bizler et ve tırnak gibiyiz. Her vatandaşımız kıymetlidir. Bununla birlikte buna katkı sunan sivil toplum kuruluşlarına ve herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Akdeniz'in incisi, dayanışmanın şehri, kardeşliğin şehri, kültürün, turizmin, tarımın şehri Hatay’ın kadirşinas insanlarına da selamlarını ileten Başkan Karaosmanoğlu, Hataylı iş insanlarının sosyal sorumluluk projeleri üretmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

“GELECEĞİN DÜNYASINI GENÇLERİMİZ KURACAKTIR”

Türkiye’deki iş âleminin teknolojik gelişmelere dönük bakış açısında büyük değişimler yaşandığını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İş insanlarımız, yazılım üzerine girişimcilere destek vermeli, onları cesaretlendirmelidir. Geleceğin dünyasını gençlerimiz kuracaktır. Dünyada büyük bir yarış olduğunu görmekteyiz. Farkındalığı yüksek nesiller için her birimize de büyük görev düşmektedir” diye konuştu. Ağaçlandırma ve çevre çalışmalarına da 15 yıl boyunca büyük bir önem verdiklerini vurgulayan Karaosmanoğlu, “Yol güzergâhlarında her müsait alana kentimizdeki gibi toprağı fidanla, zeytin ağaçlarıyla buluşturduk” hatırlatması da yaptı. Hataylı İş Adamları Derneği Başkanı İbrahim Güder ise, “Suriyeli misafirlerimizle birlikte barış kenti Hatay’da yaşıyoruz. Tarımsal noktada çok verimli araziler üzerinde üretim yapmaya gayret ediyoruz. Bu alanda çiftçilerimize dönük bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Sizin de Kocaeli’de tarıma ve hayvancılığa büyük destek verdiğinizi biliyoruz. Bunu da takdirle karşılıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2019, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER