Hürriyet kapanan karakolu Bakan Soylu’ya sordu

İzmit’te kirasını ödeyemediği için kapatılan karakol konusunu İç İşleri Bakanı Soylu’ya soran CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Karakolun belediyenin borçlarına karşılık devredilebilmesine nasıl izin verdiniz?”

Hürriyet kapanan karakolu Bakan Soylu’ya sordu
banner158
banner174
 

TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Kuruçeşme bölgesinde kapatılan polis merkezi için İç İşleri Bakanlığı bütçe komisyonunda söz alarak durumu Bakan Süleyman Soylu’ya aktardı. Hürriyet, “Belediye başkanının kötü yönetimi yüzünden karakol kapanıyor. Ama aynı belediye başkanı çıkıyor, sanki karakolu kendi açıyormuşçasına kurtarıcı gibi açıklamalar yapıyor” dedi

BİR KARAKOLA BİLE SAHİP ÇIKAMIYORSUNUZ

İç İşleri Bakanlığı Bütçe Komisyonu’nda konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet şunları kaydetti; “İzmit'te bir karakol binamız kirasını ödeyemediği için kapatıldı. İzmit Kuruçeşme Polis Karakolunun bulunduğu bina İzmit Belediyesinin borçları yüzünden SGK'ya devredildi. SGK da kira bedelini artırdı.  Emniyet Genel Müdürlüğü de, ‘Bu bedeli ödeyemeyiz’ dediği için 45 bin kişiye hizmet eden karakol için kapatıldı. Allah'tan vatandaşla birlikte verdiğimiz mücadele sonuç verdi de, Valilik devreye girdi, kira bedeli düşürüldü. Şimdi karakol yeniden açılacak.  Ama bu bile çok ciddi bir skandal. Polis merkezi nasıl oluyor da belediyenin borçlarına karşılık devredilebiliyor? Buna nasıl izin verebilirsiniz? Küçücük bir karakola bile sahip çıkamıyorsunuz”

ÖNCE KAPANMASINA MÜSADE EDİYOR

SONRA KURTARICI GİBİ AÇIKLAMA YAPIYOR

 

İzmit Belediyesi’nin kötü yönetimi sonucunda karakolun kapatılmak zorunda kalındığının altını önemle çizen CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Bir karakola bile sahip çıkamayan belediye başkanınızın kötü yönetimi yüzünden karakol kapanıyor. Ama aynı belediye başkanı çıkıyor kurtarıcı gibi açıklama yapıyor, sanki tekrar karakolu kendi açıyormuş gibi açıklamalar yapıyor. Bunu da buradan size bildirmek istiyorum, bilgi anlamında da aktarmak istiyorum. İnsanların güvenliklerine sağlayan karakolun kapatılmasına razı olmak bile bize göre suça teşviktir. Karakol kapanmasına sebep olan İzmit Belediye Başkanınız hakkında bir işlem yapacak mısınız?” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2018, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER