Kandıra'da bir çok köy sular altında kalacak!

İstanbul’un su ihtiyacının karşılaşması için yapılacak olan ve Kandıra’da çok sayıda bölgeyi sular altında bırakacak olan Sungurlu Barajı’nın ÇED nihai raporu kabul edildi.

Kandıra'da bir çok köy sular altında kalacak!
banner158
banner174

Sungurlu Barajı projesi için hazırlanan ÇED raporu tamamlandı. İstanbul'un su ihtiyacının karşılanması için yapımı planlanan Sungurlu Barajı vatandaşların büyük tepki sonucu iptal edilmişti. Baraj nedeniyle Kandıra'nın Akçaova ve Teksen Köyleri'nin tamamen sular altına kalacağı ve 16 köyün ise barajdan etkileneceği belirtilmişti. Akçaova köyünde baraj için düzenlenecek olan ÇED Toplantısı bölgedeki köylülerin tepkisi nedeniyle iptal edilmişti. 

KABUL EDİLDİ

Projeyi değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sungurlu Barajı için hazırlanan ÇED nihai raporunu kabul etti. ÇED raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on gün görüşe açıldı. Raporla ilgili itiraz etmek isteyenler 10 gün içinde Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilir.   


34 BİN 500 AĞAÇ KESİLECEK

Sungurlu Barajı projesi için hazırlanan yeni ÇED raporuna göre, projenin gerçekleştirilmesi planlanan alanın toplam 1 milyon 691 bin 595 metrekarelik bölümü orman arazisi içinde kalıyor. Proje için ise bölgede bulunan 34 bin 500 ağacın kesilmesi planlanılıyor. Barajın su tutmaya başlaması ile birlikte baraj rezervuar alanı altında kalacak olan arazideki flora türleri tamamen ortadan kalkacak. Sungurlu barajı hem köyleri ortadan kaldırırken aynı zamanda koca bir ormanını ve ormanda bulunan yaşamı da yok edecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2019, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178