Kandıra'da bulunan kadın açık cezaevi kapatılıyor.

Kandıra yolunda bulunan kadın açık cezaevinin kapatılamasın karar verildi. Burada kalan mahkûmlar ise Bakanlığı tarafından Sakarya’nın Hendek ilçesinde yapımına devam edilen cezaevine nakledilecek.

 Kandıra'da bulunan kadın açık cezaevi kapatılıyor.
banner158
banner174

 Burada kalan mahkûmlar ise Bakanlık tarafından Sakarya’nın Hendek ilçesinde yapımına devam edilen cezaevine nakledilecek.Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan ve Marmara Bölgesi'nin en büyük açık kadın cezaevi olacak olan projede çalışmalar sürüyor.  155 bin metrekare kapalı alana sahip olacak cezaevi projesinde; 2 adet kapalı cezaevi, 1 adet açık cezaevi, müştemilat binaları ve lojmanlardan oluşan toplam 24 bina olacak. cezaevinin 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.

 Cezaevinin yapımının bitmesi sonrası Kandıra’da bulunan kadın cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler buraya nakledilecek. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Korkmaz ise konuyla ilgili "Bakanlığımızın talimatı ile Adapazarı'na büyük bir cezaevi yapılıyor. Çevre illerde bulunan açık cezaevlerindeki kadın mahkumlar da bu yeni cezaevine nakil edilecek. Böylece cezaevlerindeki yoğunluk bir nebze olsun azalmış olacak" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2018, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178