banner166

Karaosmanoğlu, ‘’Mutluluk en büyük eser’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurulduğu 2004 yılından bugüne kadar yapılmış bütün icraatlarının ve yatırımlarının yer aldığı 5 ciltlik Kocaeli Hizmet Eser Külliyatı tanıtıldı.

Karaosmanoğlu, ‘’Mutluluk en büyük eser’’
banner158
banner174
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurulduğu 2004 yılından günümüze kadar geçen süre zarfında yapılmış bulunan bütün icraatlarının ve yatırımlarının yer aldığı Kocaeli Hizmet Eser Külliyatı düzenlenen program ile tanıtıldı. Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; “Kocaeli için dev eserleri kendi öz kaynaklarımız ile yapıyoruz” dedi.

 

YOĞUN KATILIM

Antikkapı’da düzenlenen tanıtım programına Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, eski milletvekilleri Kemal Köse, Sefer Ekşi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Yeşildal, Alaattin Alkaç, Doğan Erol, Gökmen Mengüç, daire başkanları, şube müdürleri, STK temsilcileri, basın mensupları, siyasiler ve şehrin kanaat önderleri katıldı.

 

2004 YILINDA BÜYÜKŞEHİR OLDUK

Kocaeli Hizmet Eser Külliyatı tanıtım programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; “İlk Belediye Başkanlığına 1989 yılı seçilmelerinde seçildim. O zaman Yuvacık Belediyesi vardı. O yıllar çektiğim sıkıntıyı burada çekmedim. 2004 yılında İzmit Belediye Başkanı seçildim. Ekibimizi kurarken 24 Temmuz’da Büyükşehir yasası çıktı. Bize çok önemli görevler verdi. Kentin tüm ana yatırımlarını yeni yasa Büyükşehir Belediyesine verdi. Oturup yol haritamızı çizdik. Derhal şehrin imar planını yapacağız dedik ve şuan milletvekili olan İlyas Şeker ile 3 yıl çalışıp imar planlarını yaptık. Geleceğin anayasasını yaptık. İsraf etmemeye çok özen gösterdik” dedi.

 

2009 YILINDA 12 İLÇE KURULDU

2009 seçimlerinde Kocaeli’nde önemli bir değişikliğe gidildiğini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu” 45 belediye kapatılarak 12 ilçe belediyesi kuruldu. Bu yasa ile kurulan 12 ilçeyle ile uyumlu çalışarak Kocaeli’nin geleceğini inşa ettik. Belediyemiz daha yetkin ve etkin hale geldi. Kentin tüm alt yapısını yeniledik. Su kaybımız 2004 yılında yüzde 72 civarındaydı. Bize verilen emaneti yere düşürmedik. Emanete ihanet etmedik. Kaynaklarımızı doğru kullandık. 24 adet atık su arıtma merkezi kurduk. Belediyelere asla partizanlık yapmadık. Belediyeler nüfuslarına göre paylarını aldı. Vatandaş bize yetkiyi verdi, Biz de kentimizin siluetini değiştirdik.” şeklinde konuştu.

 

“BİZ TÜRKİYE’NİN GEMİSİYİZ”

Vatandaşımızın tercihi bizim için önemlidir diyen Başkan Karaosmanoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü” Biz Türkiye gemisindeyiz. Kocaeli bu geminin bir parçası. Ben inanıyorum ki beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımıza milletimiz sahip çıkacaktır. 31 Mart’a kardeşim, evladımız Tahir Bükükakın’a emaneti teslim ettiğimiz de geminin kaptanı gençleşecek. Aşkla çalışırsak çok güzel işler yapacak. Kocaeli halkı her şeyin en güzeline layık ve en güzelini seçeceklerine inanıyorum. Ondan sonra arkadaşlarımızla bilgimiz, tecrübelerimiz doğrultusunda önerilerimiz olur. Geniş yürekli olacağız. İnancımız ve teslimiyetimiz tam oldu mu başaramayacak şey olmaz”

 

35 YILIN ARDINDAN KÖRFEZ’DE YÜZÜYORUZ

“Kocaeli’nde kuruluş döneminin sonuçlarını, gelişme döneminde almaya başladık. Entegre çevre politikalarıyla Kocaeli’ni vahşi çöp depolamadan kurtardık. Düzenli depolamaya geçtik. Yüksek teknolojiyi alt yapıya entegre ettik. Kocaeli’nde suyu musluktan içilebilir hale getirdik. Bugün itibariyle; dev arıtma tesisleriyle Körfez’e karışan atık suların tamamını arıtmaya başardık. Artık Körfezde balıklar yüzüyor, 70’ten fazla deniz canlısı yaşıyor. Şimdi ise katı atık bertaraf tesisleriyle çöpten enerji üretiyoruz. 35 yılın ardından Körfez’de yüzmek mümkün hale geldi. Bugün Kocaeli’nin sahillerinde Mavi Bayraklar dalgalanıyor. Doğalgaz köylerimize kadar ulaşıyor. Köylerimiz de dahi arıtma tesisleri çalışıyor. Tüm atık suları arıtıyor, fabrika kullanım suyu olarak değerlendiriyoruz. Hem temiz su varlığımızı koruyor, hem gelir elde ediyoruz.”

 

BORCA RAĞMEN DEV HİZMETLER

“Göreve ilk geldiğimiz zaman Kocaeli’yi büyük bir borç yüküyle devraldık. O borç yüküne rağmen, dev yatırım ve icraatları, tamamen kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Namazgâh Barajı gibi, Akçaray gibi, Gebze OSB – Darıca Sahil Metro hattını da öz kaynaklarımızla gerçekleştiriyoruz. Kocaeli’nin ulaşım yükünü şehrin dengesini bozmayacak şekilde sektörel ağlarla çeperlere yaydık. Bugün Kocaeli’nde, hızlı tren ve Akçaray işliyor. Kocaeli ve İstanbul’u birbirine bağlayacak Gebze OSB – Darıca Sahil Metro’sunun hamdolsun temelini attık. Bugün; Cengiz Topel’den uçaklar kalkıyor, uçaklar iniyor. Dünyanın en büyük 2’nci asma köprüsü Osman Gazi Kocaeli’nde yükseliyor. Türkiye’nin emeğini Kocaeli’nin 35 limanı dünyaya ulaştırıyor. Bugün; hafif raylı sistem ve metro yatırımlarını kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştiren Türkiye’nin ilk ve tek şehri olmak gibi haklı bir gururu yaşıyoruz. Kocaeli’nin rotası belli olmasaydı, bugünkü Kocaeli olmazdı.”

 

TURİZM KENTİ KOCAELİ

“Göreve ilk geldiğimizde Kocaeli ile turizm kelimesini yan yana getirmek zordu. Biz Turizm Master Planları hazırladık. Şehrin tarihi, beşeri, doğal envanterini çıkardık. Gerisi kendiliğinden geldi. Yaylalarımız, vadilerimiz, ormanlarımızı Kocaeli’nin saklı cennetlerini insanlığın istifadesine açtık. Şehre kimlik kazandıran, Sadece Kocaeli için değil insanlık için kıymet arz eden tarihi mirasımızı ayağa kaldırdık. İzini silinen pek çok yadigârı restore ederek hayata döndürdük. Kimini aslına uygun yeniden inşa ettik. Kimini farklı işlevlerle insanımızın hizmetine arz ettik. Kocaeli’ne 1.500 km’lik trekking parkuru kazandırdık. Türkiye’nin en temiz karının olduğu Kartepe’ye doğal gaz götürdük. Orayı kış turizminde bir destinasyon olarak, şehre ve ülkeye kazandırdık. Bugün, doğa ve kış sporları denilince akla ilk Kocaeli’nin gelmesinden çok bahtiyarım. Yaptığımız yatırımlar, hizmete aldığımız eserlerle Kocaeli, dört mevsim turizm şehri kimliği kazandı. “

 

4. DÖNEM YÜCELME DÖNEMİ

“Kocaeli marka şehirdir. Geleceğinden emindir, geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Kocaeli’nin rengi; mavinin, yeşilin, yaşam sevincinin rengidir. Hamdolsun Kocaeli mutlu insanların şehridir. Sözün başında Kocaeli’nin AK Parti’yle geçen 3 döneminden bahsettim. Kuruluş, Gelişme ve Yükselme. 4. Dönemin adı ise Yücelme Dönemi olacaktır inşallah. Kocaeli geleceğe daha hızlı, çok daha hızlı koşacaktır, inşallah. Birlikte yazdığımız bu büyük eserin her satırında,  hizmet siyasetinin kurucu aklı, Sayın Cumhurbaşkanımızın mührü vardır. Hükümetlerimizin, bakanlarımızın, milletvekillerimizin imzası vardır. Her bir sayfasında mesai arkadaşlarımın parmak izi vardır. Kocaeli Büyükşehir, Kocaeli sakinlerinin eseridir. 15 yıl önce büyük bir aşkla yola çıkmıştık. “Çalışınca Oluyor” ile devam ettik. Çalışınca oldu. El birliğiyle büyük bir şehir kurduk. Bu şehirde en büyük eserimiz mutluluk oldu” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2019, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER