banner166

KO-MEK ilçe sergileri, Gölcük ile başladı

Bir yıllık emeğin gözler önüne serildiği, el emeği, göz nuru eserler vatandaşın beğenisine sunuldu

KO-MEK ilçe sergileri, Gölcük ile başladı
banner158
banner174
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının (KO-MEK) 2018-2019 Eğitim – Öğretim dönemi kursiyerlerinin eserlerinden oluşan ilçe sergilerinin ilki Gölcük’te başladı. Gölcük’te bulunan KO-MEK Kurs Merkezleri’nde eğitim alan kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergi açılışında kursiyerleri yalnız bırakmayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “KO-MEK bir halk üniversitesidir. 15 yılda 577 bin 840 kişi bu kurumdan eğitim aldı. Yani ilimizdeki yaklaşık her dört kişiden biri KO-MEK ailesinde kendine yer buldu” dedi.

 

GENİŞ KATILIMLI SERGİ AÇILIŞI

Gölcük Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen sergi açılışına Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, AK Parti Gölcük Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım Sezer, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsüyü, Belediye Meclis Üyeleri, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, KO-MEK usta öğretici ve kursiyerleri ile Gölcüklü vatandaşlar katıldı.

 

KOCAELİ TÜRKÜLERİ SESLENDİRİLDİ

Sergi açılış töreni öncesinde KO-MEK Müzik Grubu Usta öğreticileri, konuklar için Kocaeli Türkülerini seslendirdi. Konser devam ederken salona Başkan İbrahim Karaosmanoğlu girdi. Kursiyerlerin sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Karaosmanoğlu kursiyerleri ve konukları selamladı. Serginin protokol konuşmaları işitme engelli konuklar ve kursiyerler için işaret dili ile tercüme edildi.

 

İŞARET DİLİ KURSİYERLERİNDEN MUHTEŞEM İSTİKLAL MARŞI

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı Okunurken, KO-MEK İşaret Dili kursiyerleri Milli Marşımızı işaret dili ile çevirdi.

 

KO-MEK KURSİYERİNDEN DUYGUSAL KONUŞMA

Sergi açılış töreninde ilk konuşmayı, KO-MEK Gölcük Model Gemi Yapımı Kursiyeri Leman Cantez yaptı. Son derece duygusal bir konuşma yapan Cantez, “Üniversite mezunuyum ve esnaf emeklisiyim. KO-MEK’in çok büyük bir aile olduğu söyleniyordu. Ben de kursiyer olduktan sonra bunun doğru olduğunu gördüm” dedi. KO-MEK’te hem eğitim aldığını hem de kaliteli zaman geçirdiğini ifade eden Cantez, hayatlarının güzel ve zor anlarında KO-MEK’in kendilerine her zaman yön verdiğini kaydetti. Cantez konuşmasının sonunda vatandaşlardan sergiyi gezerken, eserlere dikkatle bakmalarını istedi. Cantez, “Sergimizdeki tüm eserlerimizin el emeği ve sevgiyle oluştuğunu bilmenizi isterim. Bu bakış açısıyla eserleri değerlenmeniz bizler için çok önemli” şeklinde konuştu. Cantez KO-MEK gibi önemli biri eğitim kurumunu hayata geçirdiği için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na kursiyerler adına teşekkür etti.

 

KURSİYERLERİ KUTLADI

Başkan Karaosmanoğlu da sergi açılışında bir konuşma yaptı. Sözlerine İlçe Sergilerinin hayırlı olması dileklerini ileterek başlayan Başkan Karaosmanoğlu, el emeği göz nuru eserleri ortaya çıkaran tüm kursiyerleri ve onları yetiştiren usta öğreticileri kutladı.

 

HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ KO-MEK’Lİ

“KO-MEK sizin, adını da Halk Üniversitesi koyduk” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Burası bir eğitim yuvası. Buraya gelen kardeşlerimiz vakitlerini mutlu geçiriyorlar. Arkadaşlık var, paylaşma, dertleşme var. Öğrenme, el becerisi zaten var. İnsanımızı mutlu eden her çalışma beni de mutlu ediyor. Bu sevinci kursiyerlerimizde görüyoruz. 15 yılda KO-MEK’ten 577 bin 840 kişi eğitim almış. Yani yaklaşık her dört kişiden biri KO-MEK’te eğitim görmüş. Bu çok gurur verici bir durum” şeklinde konuştu.

 

MİLLETİMİZİN EMRİNDE VE HİZMETİNDEYİZ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin KO-MEK’in yanı sıra eğitimden sağlığa kadar geniş bir yelpazede hizmetleri olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bunların hepsi sizin için. KO-MEK de sizin. Bizden ne isterseniz, hocası, aracı, gereci, onu bulur, yaparız. Biz Milletimizin emrinde ve hizmetindeyiz. Sizin duanıza talibiz. Sizin bir ‘Allah razı olsun’ demesi bize yeter. Birlik ve beraberliğimiz çok önemli ve bizim buna her zaman sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

HİZMETLE GEÇEN 15 YIL

Karaosmanoğlu, Başkan olduğu 15 yıllık döneme de değindi. Bu dönem içinde önemli işlere imza atıldığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “2004 yılında göreve geldiğimde Gölcük’te doğal gaz yoktu. Atık su arıtma tesislerini yaptık. Buranın suyunu Yuvacık’tan verdik. Yolları, köprüleri, kavşakları yaptık. Çocuklara, gençlere, kadınlarımıza eğitim ve spor olanakları sunduk” dedi.

 

KIZ ÇOCUĞUNUN ALO 153 MUTLULUĞU

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında vatandaş ile belediye arasındaki bürokrasiyi ortadan kaldıran Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’ne değindi ve bununla ilgili kısa bir süre önce bir kız çocuğu ile yaptığı telefon görüşmesini anlattı. Başkan Karaosmanoğlu, “Küçük kızımız bana çevresinde gördüğü bir yeşil alanın tahrip edildiğini anlattı. Babası bu durumu Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaş ile belediye arasındaki bürokrasiyi ortadan kaldıran 153 Çağrı Merkezi’ne bildirmeleri gerektiğini söylemiş. 153’ü aramışlar ve durum ile hemen ilgilenecekleri bildirilmiş. Kızımız birkaç gün sonra da o yeşil alanının düzeldiğini görmüş. Beni de bu sevincini anlatmak için aramış. Bana telefonda ‘Başkan Amca, fikirlerime önem verilip hemen istediğim yapıldığı için çok mutlu oldum. Teşekkür ederim’ dedi. Bu bizim için çok güzel bir sermaye. Demek ki artık bilinç seviyemiz yükseliyor. Çocuklarımızın duyarlı olması beni çok mutlu ediyor” dedi.

 

KO-MEK BOHÇASI VERİLDİ

Konuşmaların sonunda bir ilçe sergisi geleneği olan KO-MEK Bohçası kısa bir süre sonra evlenecek olan KO-MEK kursiyerine armağan edildi. KO-MEK kursiyeri bohçasını Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldı. KO-MEK usta öğreticisi de yaptığı çini seramik bir eseri Başkan Karaosmanoğlu’na takdim etti. Ardından tüm protokol üyelerinin katılımıyla Gölcük KO-MEK İlçe Sergisinin açılşı gerçekleştirildi. Sergi alanındaki tüm eserleri tek tek inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, el emeği göz nuru eserleri üreten KO-MEK kursiyerlerini yetenekleri nedeniyle kutladı.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER