banner166

KO-MEK’le hayallerine kavuştu​

Girişimcilik kursiyeri, KO-MEK Sertifikası sayesinde, Gölcük’te Optik Dükkânı açtı

KO-MEK’le hayallerine kavuştu​
banner158
banner174


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, ücretsiz kurslarıyla vatandaşların hayallerini gerçekleştirmeye ve iş sahibi yapmaya devam ediyor. KO-MEK istihdam kurslarına katılarak iş sahibi olanlar kervanına son olarak Gölcüklü Seda Gür katıldı. KO-MEK’in girişimcilik kursuna katılan ve başarı sertifikası alan Seda Gür, yaşadığı ilçede Optik Dükkânı açtı.

 

BAŞARININ GÖSTERGESİ KO-MEK SERTİFİKASI

Seda Gür, geçtiğimiz eğitim döneminde KOSGEB ve İŞKUR ortaklığındaki KO-MEK Girişimcilik Branşına kayıt yaptırdı. Burada verilen dersleri ilgiyle takip eden Seda Hanım, kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Kendi işini kurmak için kolları sıvayan Seda Hanım kısa süre içinde yaşadığı ilçede eşi ile birlikte bir Optik Dükkânı açarak patron oldu.

 

HAYALİMDİ KO-MEK İLE GERÇEK OLDU

Bir iş insanı olarak hayatını devam ettiren Seda Gür, KO-MEK’in kendisi ve ailesi için önemine değindi. Evde oturmak yerine KO-MEK’te Girişimcilik Kursu’na kayıt yaptırdığını hatırlatan Seda Hanım, “Her zaman kendi işimi kurmak gibi bir hayalim vardı. KO-MEK’in önemini sık sık duyuyordum. Yapmam gereken ise sadece gidip Girişimcilik Kursu’na kaydımı yaptırmaktı. Girişimcilik Kursu’nda alanında uzman eğitmenler tarafından son derece iyi bir eğitim aldık. Kursu başarı ile tamamladığım için de KO-MEK sertifikası almaya hak kazandım. Bu sertifika sayesinde hayalime kavuştum. Yaşadığım ilçede kendi dükkânımı açtım. Bu şekilde hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağlıyorum” dedi. Seda Gür, yeni açılan bir iş yeri olmasına karşın, işlerinin de son derece iyi olduğunu kaydetti.

 

KO-MEK YANINDA, ASLA VAZGEÇME

Halk Üniversitesi KO-MEK, özellikle istihdam branşlarıyla bugüne kadar birçok insanı iş sahibi yaptı. Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren KO-MEK, bu kapsamda birçok önemli alanda branş açtı. Sıhhi Tesisatçılıktan, Pişmaniye Yapımına, Fiber Optikten, Asansör Sistemleri Montaj ve Bakımına, Doğalgaz İç Tesisatçılığından, Fotoğrafçılığa kadar yüzlerce branşta vatandaşlara meslek eğitimi verildi. Bu branşlarda eğitim alan birçok kişi bugün ya iş buldu ya da kendi iş yerini açarak patron oldu. KO-MEK’in istihdam seferberliğine yönelik bu hamlesine katılmak ise oldukça kolay. İstihdam branşlarına kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, başvurularını KO-MEK’in resmi internet adresi olan www.komek.org adresine yapabilir.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2018, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER