Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde kullanılan araçların kirası ne kadar ?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde kullanılan tüm araçlarının yıllık kirasının ne kadar olduğu ortaya çıktı 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde kullanılan araçların kirası ne kadar ?
banner158
banner174
 Tasarruf tedbirleri kapsamında bazı illerdeki belediye başkanları; daire başkanları ve müdürlerin makam araçlarını iptal etmişti. Böylece, makam araçlarının kirasına ve yakıtına verilen para belediyenin kasasında kalıyor ve farklı hizmetler için harcanıyor. Bu uygulama şimdilik sınırlı sayıda ilde yapılıyor.

BÜYÜKAKIN’IN TASARRUF TEDBİRİ ALMASI BEKLENİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın göreve başladığı günden bu güne Büyükşehir bünyesinde birçok tasarruf tedbirlerini hayata geçirdi. Büyükakın’ın 31 Mart mahalli seçimler öncesinde yapılan kiralık araç sözleşmesini yeni dönemde tekrar revize ederek yenilemesi bekleniyor. Kiralık araç saltanatına neşter vurması beklenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’ın tasarruf tedbirlerinin kiralık araç ihalelerinde kendini göstermesi bekleniyor.  

2 BUÇUK MİLYON TL KİRA BEDELİ

Dün gerçekleştirilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı birinci oturumunda CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir ve Büyükakın arasında geçen konuşmada, Büyükşehir'deki kiralık araçlarına ne kadar para ödendiği ortaya çıktı. Engin Taşdemir, öğrencilerin 50 kuruş gibi bir maliyetle taşınmasını önererek, "Büyükşehir'de tasarruf yapacağınızı söylemiştiniz. Makam araçlarından başlayabilirsiniz" dedi. Büyükakın ise araçlarının kirasını yıllık 2 buçuk milyon TL olduğunu öğrencilere 50  kuruş ulaşımın Büyükşehir maliyetinin 33 milyon TL'yi geçeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER