banner166

Kocaeli türküleri söylendi

Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Korosu tarafından düzenlenen konserde, halk müziğinin en güzide eserleri seslendirildi

Kocaeli türküleri söylendi
banner158
banner174

 

Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Korosu tarafından SDKM’de gerçekleştirilen, şefliğini Nuray Polat’ın yaptığı halk müziği konserinde türkü dolu bir akşam yaşandı. Halk Müziği konserinde kâh hüzünlenip kâh neşe dolu türkülere tempo tutan katılımcılar, en özel eserlerinin seslendirildiği geceyi ilgiyle dinledi. Konserin ikinci bölümünde sahne alan Kocaeli Yerel Kültür Dernekleri Kadınlar Korosu’nun seslendirdiği Kocaeli Türküleri de beğeniyle dinlendi.

 

EZGİLERE EŞLİK EDİLDİ

Türk Halk Müziğinin en özel eserlerinin seslendirildiği konserde, türkü dostları muhteşem bir akşam yaşadı.         Eserlere zaman zaman eşlik de eden katılımcılar, en değerli kültürel değerlerimizden türkülerimiz ile adeta farklı diyarla gitti.

 

BİGE ŞEHİR KOCAELİ TÜRKÜLERİ

Geçtiğimiz yıl yapılan alan ve derleme çalışmalarıyla Bilge Şehir Kocaeli Türküleri albümü yapılmıştı. Kocaeli türkülerinden oluşan repertuvarıyla Kocaeli Yerel Kültür Dernekleri Kadınlar Korosu konserin ikinci yarısında Kocaeli türkülerini seslendirdi. İzleyiciler tarafından beğeni ile dinlenen Kocaeli türküleri bolca alkış aldı.

 

İKİ SAAT SÜRDÜ

“Bilge Şehir Kocaeli Türküleri” albümünden Darbuka Çala Çala, Kandıra Çarşısına, Dünürcüler, Gümbürdesin Evimizin Kuyusu, Ulaşlı’nın İçinde, Karaleylim ve İki Çayır Arasında türkülerini söyleyen Kocaeli Yerel Kültür Dernekleri Kadınlar Korosu konsere renk kattı. İki saat süren konserin sonunda Kocaeli Yerel Kültür Dernekleri Platformu Başkanı Dr. Metin Şentürk tarafından koro şefi Nuray Polat ve Gülşen Göksel Erdal’a çiçek takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2019, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER