banner166

Kocaeli UMKE ve 112 Ekibine Teşekkür Belgesi Takdim Edildi

30 Ekim günü İzmir’de meydana gelen deprem sonrasında Kocaeli’de görevli 19 kişilik UMKE ekibi ve 6 kişilik 112 personeli, arama kurtarma çalışmalarında bulunmak amacıyla hızla bölgeye gitmiş ve gerçekleştirdiği özverili çalışmalar sergileyerek çok önemli hizmetlerde bulunmuştu.

Kocaeli UMKE ve 112 Ekibine Teşekkür Belgesi Takdim Edildi
banner158
banner174

 30 Ekim günü İzmir’de meydana gelen deprem sonrasında Kocaeli’de görevli 19 kişilik UMKE ekibi ve 6 kişilik 112 personeli, arama kurtarma çalışmalarında bulunmak amacıyla hızla bölgeye gitmiş ve gerçekleştirdiği özverili çalışmalar sergileyerek  çok önemli hizmetlerde bulunmuştu. Enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kocaeli’ye dönen ekibe göstermiş oldukları üstün başarılardan dolayı teşekkür amaçlı program düzenlendi.

 

Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp toplantı salonunda gerçekleşen programda İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan tarafından önemli hizmet ve başarılar gösteren personellere teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, afette önemli görevleri başarıyla gerçekleştirerek kritik  hizmetler veren  Kocaeli UMKE ve 112 ekipleri ile gurur duyduklarını belirtti “Hepiniz gerçek birer kahramansınız ve iyi ki varsınız” dedi.

 

İl Sağlık Müdürlüğü olarak kendilerine desteklerinin tam olduğunu vurgulayan Pehlevan, ekip tarafından kendilerine iletilen öneri ve görüşlerin çok değerli olduğunu belirtti “Kurtardığınız insanlar ve şahsım adına sizlere gönülden teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

 

KOCAELİ UMKE VE 112 EKİBİ İZMİR'DE NELER YAPTI?

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana gelen deprem sonucu Sağlık Bakanlığının talimatı ile Kocaeli envanterinde kayıtlı bulunan Konstrüksiyonlu Personel Barınma Seti talebi üzerine 2 Tır,  1 Kamyon ve 1 Lojistik aracı ile; 3 Konteyner  1  Şişirilebilir Çadır Ünitesi , 6 Isımak, 6 Klima, 1 jeneratörün bölgeye nakli yapıldı. Toplamda 25 Personelden oluşan; 3 Umke Timi, 1 Lojistik Ekibi, 2 adet 112 Acil Sağlık Ekibi derhal  İzmir’e intikal etti. İzmir’de Afet Koordinasyon Merkezini devralan Kocaeli ekibi tarafından saha çalışması, personel ve lojistik envanter kayıtları hazırlanarak enkaz çalışma vardiyaları ve Sahra Hastaneleri kurulum planlamaları oluşturuldu.

Kocaeli ekibi tarafından yapılan çalışmalarla ilgili Afet Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya  bilgilendirmelerde bulunuldu. Ekip 01:00 sıralarında yaşam belirtisi alınan Barış Sitesi enkazında 8 saat süren çalışma sonucunda 55 yaşındaki Nurcan Tosun’u canlı olarak kurtardı.

Kocaeli UMKE Lojistik Ekibi Buca Şirinyer Hipodromunda kurulan çadırkent alanına 5 üniteden oluşan Sahra Hastanesi kurdu. 112 Acil Sağlık ekibimiz enkazdan çıkarılan 70 yaşındaki Ahmet Çitim  isimli afetzedeye Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca ile birlikte müdahale ederek hastaneye nakletti.

Ekiplerimiz ayrıca 3 yaralıyı hastaneye sevk ederken, hayatını kaybeden 3 afetzedenin de morga naklini sağladı. İzmir’de görev sırasında apandisit teşhisi konulan Kocaeli ekibi personeli,  Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrası Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Semih Korkut tarafından ziyaret edildi. Enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanması ile Kocaeli UMKE ve 112 ekibi Afet Koordinasyon Merkezi koordinatörlüğünü İzmir UMKE ekibine devrederek ilden ayrıldı. 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2020, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER