Kocaeli'de 1 ayda yüzden fazla firma kapandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ocak ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Kocaeli’de yine çok sayıda iş yeri kapanmak zorunda kaldı.

Kocaeli'de 1 ayda yüzden fazla firma kapandı
banner158
banner174

KAPANMA ORANI İKİYE KATLANDI
TOBB'un bu ayki verisinde, gerçek kişi ticari işletmelerin kapanış oranındaki yüzde 105'lik artış dikkat çekti. Anonim ve limited şirketler, kooperatiflere oranla çok daha hareketli olan gerçek kişi şirket açılma ve kapanma oranları, trend konusunda çok daha anlamlı veriler olarak kabul ediliyor.     

KOCAELİ’DE DURUM
Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden olan Kocaeli’de durum bir nebze de olsa iyi çıktı. Buna rağmen çok sayıda firma kepenk kapatmak zorunda kaldı. Kocaeli’de Ocak ayında 265 yeni şirket kuruldu. Bununla birlikte Kocaeli’de, Ocak ayı içinde 82 küçük işletme açıldı. Kocaeli’de kurulan bu şirketler toplam sermayesi ise 93 milyon 286 bin lira oldu.  Kocaeli’de Ocak ayında 64 şirket, 44 küçük işletme ve 8 kooperatif kapandı. 46 şirket ve 1 kooperatif için ise tasfiye kararı alındı.  Kocaeli’de ocak ayına 10 yabancı sermayeli şirket de faaliyete başladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2020, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178