banner166

Kocaeli'de düğünlere kısıtlama geldi!

Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan karara göre, Kocaeli’de düğünler en fazla 2 saat süre ile yapılabilecek.

Kocaeli'de düğünlere kısıtlama geldi!
banner158
banner174

  Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul tarafından yeni kararlar alındı. alınan karara göre, ilgili birimler arasında koordinasyon tesis edilerek, Covid-19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymalarının, elektronik imkanlar da dahil olmak üzere her türlü tedbir alınarak sağlanacak.  

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda, Kocaeli’de “Mahalle Denetim Ekipleri” oluşturulacak. Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulan Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde “Mahalle Denetim Ekipleri”nin oluşturulacak. Bu ekipler tarafından mahallelerinde tespit edilen ve karantinaya alınan kişilerin birebir takip edilmesinin sağlanmasına, bu ekiplerin yaygın ve etkin şekilde mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarını yürütebilmesi için mahalle denetim ekiplerinde; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimleri personelinin yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler, din görevlileri, muhtar ve azaları, apartman ve site yönetimi temsilcilerinin görevlendirilmeleri sağlanacak  

GÖREVLİLERİN İHTİYAÇLARI SAĞLANACAK

Covid-19 riskini azaltmak için kamu kurumlarına girişlerin “Hayat Eve Sığar (HES)” kodu veya GBT sorgulaması ile yapılmasına, vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla bina girişlerinde gerekli tedbirlerin alınacak. Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında pandemi boyunca Kocaeli Valiliği onayının alınması kaydı ile ihtiyaç duyulan yazılım, donanım, iaşe, ibate, araç, şoför, temizlik ve güvenlik personeli vb. desteklerin Kamu Kurumları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri tarafından imkân nispetinde sağlanmasına,  Düğün salonu, otel, misafirhane, sosyal tesisler, restoran, çay bahçesi gibi işletmelerde gerçekleştirilen düğün, nişan, sünnet vb. toplu organizasyonların toplamda 2 saatte bitirilmesine, davetlilerin salonlara “Hayat Eve Sığar (HES)” kodu sorgulaması ile alınmasına, HES kodu kayıtlarının (kolluk kuvvetlerine ibraz edilmek üzere) işletme sahibi tarafından 14 gün süre ile muhafaza edilecek. Sokak düğünlerinin mahalli özellikler dikkate alınmak suretiyle Kaymakamlıklarca uygun görülen okul bahçelerinde aynı gün içinde 10:00-22:00 saatleri arasında olacak şekilde toplamda 2 saatte tamamlanacak. Toplu taşıma ve servis araçlarında maske ve mesafe kurallarına uyulmasının denetim ekiplerince daha sıkı denetlenecek. Kuralara uymayanlar hakkında ise gerekli adli işlemler yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2020, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER