banner166

Kocaeli'deki 3 akaryakıt istasyonuna ceza

EPDK tarafından, Gebze’de bulunan bir akaryakıt istasyonu hakkında açılan soruşturma ve ceza kararları Resmi Gazetede yayınladı.

Kocaeli'deki 3 akaryakıt istasyonuna ceza
banner158
banner174
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, Kocaeli’de bulunan bazı akaryakıt istasyonları hakkından açılan soruşturma ve ceza kararları Resmi Gazetede yayınladı. 
Alınan kararlara göre, Atalar Mahallesi Doğan Caddesi No:4 Körfez adresinde faaliyet gösteren Bektaş Petrol Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin, 5 Ekim 2019 tarihinde yeniden satış amaçlı akaryakıt satılması ile ilgili olarak doğrudan soruşturma açılmasına karar verildi. Alınan karar ise ilgili şirkete tebliğ edilemedi. Bu kapsamda, söz konusu savunma yazısının 30 gün içerisinde, EPDK’ya gönderilmesi gerektiği belirtildi.

GEBZE'DE O AKARYAKIT İSTASYONUNA 448 BİN 750 TL CEZA

Bir diğer soruşturma açılan şirket ise, Arapçeşme Mahallesi Kavak Caddesi No:10/5 Gebze adresinde faaliyet gösteren Doğal Kaynaklar Akaryakıt Dağıtım Ve Gaz İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi. Şirketin otomasyon sisteminin doğru ve tutarlı veriler içermemesi ve bayide tespit edilen aykırılıkların Kuruma bildirilmemesi ile ilgili olarak soruşturma açılmasına karar verildi. Aynı şirket hakkında, 2018 yılı Eylül, Ekim, Kasım, Aralık tarihleri için ulusal stok yükümlülüğünün yerine getirilmemesi ilinin tespit edilmesi nedeniyle, toplam 448 bin 750 TL tutarında idari para cezası kesildi.

KÖRFEZ’DEKİ ŞİRKETE 130 BİN LİRA CEZA

Kirazlıyalı Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Caddesi No 171 CA Körfez adresinde bulunan Olgaç Nakliyat Petrol Ürünleri İnşaat Tic.Turz.Ltd.Şti. tarafından işletilen tesiste 11 Haziran 2007 tarihinde yapılan denetimde sigorta yükümlülüğünü yerine getirmemesi ve 19 Haziran 2007 tarihinde yapılan denetimde yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermemesi illerinin tespit edilmesi nedeniyle, bahse konu kişi hakkında, toplam 130 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2020, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER