Minikler, Tır Tiyatrosu ile eğlenirken bilinçlendi

Kocaeli Şehit Tiyatroları bünyesinde 13 yıl önce kurulan ‘’Gezici Tır Tiyatrosu’’nun okul bahçelerinde sahnelediği oyunlar Kocaelili öğrencileri tiyatroyla tanıştırıyor.

Minikler, Tır Tiyatrosu ile eğlenirken bilinçlendi
banner158
banner174

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesinde çocukları tiyatroyla buluşturmak amacıyla 13 yıl önce yollara çıkan ‘’Gezici Tır Tiyatrosu’’, bu sene 15 farklı okulda ‘’Minik Bulut Minnak’’ adlı oyunu öğrencilerle buluşturdu. Daha önce tiyatroya gitmeyen çocuklara ulaşmayı hedefleyen tiyatro ekibinin bu seneki bir başka hedefi de iklim değişikliği hakkında farkındalık yaratmak ve küresel ısınmayı önlemek amacıyla mücadeleyi güçlendirmek oldu.

 

15 OKULDA SAHNELENDİ

1-11 Ekim tarihleri arasında 15 farklı okulda oynanan ‘’Minik Bulut Minnak’’ adlı oyun, ‘’Gezici Tır Tiyatrosu’’nda 5 oyuncuyla sahnelendi. Öğrencilerin eğlenirken bilinçlendiği oyunda iklim değişikliği ve uyum konusunda araştırma geliştirme bilgi, bilinç, tutum, becerilerinin arttırılması, farkındalıklarının geliştirilmesi yoluyla iklim değişikliği ile mücadelenin güçlendirilmesi konusu işlendi. 11 Ekim itibariyle okullardaki gösterimini tamamlayan‘’Minik Bulut Minnak’’ isimli çocuk oyunu, 17 Ekim Çarşamba gününden itibaren de Süleyman Demirel Kültür Merkezi, Gölcük Kazıklı Kervansaray Sahnesi ve Gebze Osman Hamdi Bey Merkezi’nde sahnelenecek.

 

OYUNUN KADROSU

Aytek Mete Elgün’ün yazıp yönettiği oyunun sahne arkası kadrosunda; Koreograf İlyas Akbulut, Dekor Tasarımı Rona Topçuoğlu, Kostüm Tasarımını Ebru Aklar, Işık Tasarımı Yaşar Demirkıran, Müziklerini Ali Agah Eroğlu, Görsel Efekt Aktürk Aksoy ve Ses Efekt Mehmet Cebe yer alıyor. Minik Bulut Minnak’ın oyuncu kadrosunda; Cansu Cengiz Mengüç, Ferdi Yıldız, Işık Öztorun, Mehmet Beyazıt, Nursel Çeliktürk, Sarper Saydam yer alıyor.Ayrıca geçtiğimiz sezonlarda seyirciyle buluşan; “Beyaz Tay” ve “Güzel ile Çirkinin Müzikali” çocuk oyunları da yeni sezonda Kocaeli Şehir Tiyatroları’nda sahnelenecek.

 

OYUNUN KONUSU

Yağmur yağdıramayan küçük bir yağmur bulutu olan "Minnak", yağmur yağdırmayı düşlemektedir. Bulutlar diyarında bu hayalini gerçekleştirmek üzere yolculuğa çıkar. En büyük engelinin kendisinin küçük olması olduğunu zannetse de gerçek engel, duyarsız insanların sebep olduğu küresel ısınmadır. Minnak ve arkadaşları küresel ısınmayı yenmek için, çocuklardan yardım almaları gerektiğini fark ederler. Hayallerin gerçeklerle olan çatışmasını ve ekip ruhu ile mücadele etmenin değerini anlatan oyun, her varlığın başka bir renk ve değer olduğunu sevgili çocuklarımıza eğlenceli bir biçimde anlatıyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2018, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER