banner166

Narkotik Eğitim TIR'ı Geliyor!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırlanan Narkotik Eğitim Tırı Kocaeli'ye geliyor 

Narkotik Eğitim TIR'ı  Geliyor!
banner158
banner174
 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği'nin girişimleriyle ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında alınan karar doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırlanan Narkotik Eğitim Tırı'nın ilimize getirilmesi kararı alındı. Narkotik Eğitim Tırı, Kocaeli Kitap Fuarı girişinde ziyaretçilerine ücretsiz olarak hizmet verecek.

FARKLI BOYUTLARIYLA İŞLENECEK

Narkotik Eğitim Tırı'nın ilimize getirilmesi nedeniyle bir açıklama yapan Kocaeli Bağımlılıkla Mücadelede ve Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Ömer Karataş, "Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de asrın vebası olan uyuşturucu illetinden gençlerimizi uzak tutmaya ve bu tür bağımlılıkları önlemeye yönelik çalışmalarımıza kurulduğumuz günden bugüne hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda Narkotik Eğitim Tırı içerişinde oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 12 dokunmatik ekrandaki eğitim modülleri ile madde bağımlılığı konusu, farklı boyutları ile işlenerek; gençler ve aileler üzerinde daha etkili ve kalıcı etkiler bırakılması hedeflenmektedir" dedi. 4-5 MAYIS'TA Karataş, eğitim tırının dünyada tek olma özelliğini taşıdığını vurgulayarak, “Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Kitap Fuarı olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı giriş alanında, 4-5 Mayıs tarihlerinde iki günlük Narkotik Eğitim TIR’ını ilimizde ağırlayarak bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadelede; suçtan arınmış güvenli bir toplumun gelişimine ve geleceğine güvenle bakabilen gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı. Vatandaşların uyuşturucu sorununa karşı farkındalığını arttırmak amacıyla gerçekleştirilecek etkinlikte; uyuşturucunun zararları ve uyuşturucu kullanan bir kişinin yaşadığı sorunları birebir anlatılarak gösterilecek. Tır öğrencilerin yanı sıra Kocaeli'de yaşayan herkesin ziyaretine de ücretsiz olarak açılacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2019, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER