O İlçede 6 gündür vaka görülmüyor!

Kocaeli'de koronavirüsün kontrol altına alınması ve vaka sayılarında görülen düşüş, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerini umutlandırıyor. Gebze dışında 11 ilçede vakaya rastlanmayan günler görüldü. Ancak üst üste 6 gün vaka görülmeyen tek ilçe Kandıra oldu. 

O İlçede 6 gündür vaka görülmüyor!
banner158
banner174
 


VİRÜS KONTROL ALTINDA

Koronavirüs ile mücadelede virüsün kontrol altına alınması ile birlikte 12 ilçesinde vaka olan Kocaeli’de son günlerde vaka sayısı giderek azalıyor. Birçok ilçede vakasız günler yaşayan Kocaeli’de, son 6 gündür Kandıra ilçesinde hiç vaka görülmedi. En kalabalık ilçelerden olan İzmit’te ise geçtiğimiz hafta hiç vakaya rastlanmayan gün oldu. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, birçok ilçede hiç vaka görülmeyen günler olduğunu ancak bu durumun sürekliliğini korumadığını kaydetti.

ÜÇ İLÇEDE DURUM İYİ

Gebze dışında vaka sayısı azalan ilçelerin yanı sıra Kandıra, Kartepe ve Karamürsel ise en az vakanın göründüğü ilçeler oldu. Kandıra’da son 6 günde hiç vaka çıkmazken, Kandıra’yı vaka sayısının sıfırlandığı gün sayısında Kartepe ve ardından Karamürsel takip ediyor. Bu ilçelerde vakaların görünmemeye başlanması virüsün bölgede kontrol altına alınması açısından umut veriyor. Ancak yetkililer, vakaların daha da azalmasının ‘maske+sosyal mesafe+hijyen’ üçlüsüne azami dikkatle mümkün olacağının altını bir kez daha çiziyor.

GEBZE HİÇ SIFIR ÇEKMEDİ

Koronavirüs ile mücadelede virüsün kontrol altına alınması ile birlikte birçok ilçede vaka görülmeyen günler olmaya başladı. Nüfusun en yoğun olduğu ve günlük insan hareketinin en fazla olduğu ilçe olan İzmit’te de hiç vaka görülmeyen gün olmaya başladı. Geçtiğimiz iki haftada İzmit, Başiskele, Derince, Körfez, Dilovası, Çayırova ve Darıca’da belli aralıklarla hiç vaka olmayan günler oldu. Ancak Gebze’de hiç vaka olmayan güne henüz rastlanmadı. Son olarak Gebze Yavuz Selim Mahallesi’nde bir sokakta 6 vakanın görülmesiyle sokak 7 gün karantinaya alındı.

GEBZE’NİN BOŞU YOK

Kocaeli genelinde koronavirüs vakalarının en yoğun görüldüğü ilçelerin başında Gebze geliyor. Virüsün etkisini azalttığı, vakaların düşmeye başladığı günlerde bazı ilçelerde hiç vaka görülmeyen gün oldu. Ancak, Gebze’de böyle bir tablo hiç yaşanmadı. Gebze’de son olarak Yavuz Selim Mahallesi’nde bir sokak 6 vakanın görülmesi üzerine 7 gün süreyle karantinaya alındı. 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2020, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER