banner166

Özlü, İstanbul’da Kocaeli örneğini anlattı

UlaşımPark A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Yasin Özlü, ELADER’in düzenlediği ‘’Yarının Kentlerinde Elektrikli Araç Altyapıları İçin Planlama ve Kocaeli Örneği’’ni anlattı.

Özlü, İstanbul’da Kocaeli örneğini anlattı
banner158
banner174

Elektrikli Araçlar Bilgilendirme Derneği (ELADER)’in düzenlediği yenileşim (İnovasyon) zirvesi özel oturumuna, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına UlaşımPark A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Yasin Özlü katıldı. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi(PSM)’de düzenlenen programda, Çevreci yaklaşımıyla tüm Türkiye’ye örnek olan Kocaeli’nin, doğal gazlı toplu taşıma araçlarına geçiş sürecini anlatan Genel Müdür Özlü, Büyükşehir’in elektrikli araçlarla ilgili gelecek vizyonunu da ortaya koydu.

 

EKONOMİK TASARRUF SAĞLADIK

Sektörün önde gelen uzmanları, sivil toplum kuruluşları ve paydaşlarının katıldığı özel oturumda konuşma yapan Özlü, “Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'nun talimatları doğrultusunda, belediyeye ait tüm toplu ulaşım araçlarını 2016 yılında doğal gazlı araçlarla yeniledik. Bu çevreci yaklaşım, çok ciddi bir ekonomik tasarruf sağlamış oldu. 2,5 yıl gibi bir sürede bu dönüşümü sağlayarak, sanayi kenti olarak bilinen Kocaeli’nin deniziyle, havasıyla, doğasıyla yaşanabilir ve örnek bir şehir olma yolunda çok büyük bir yol kat ettik.“ ifadelerini kullandı.

 

KATILIMCILAR ÖZLÜ’YÜ İLGİYLE DİNLEDİ

Özlü ayrıca  ‘’Yarının Kentlerinde Elektrikli Araç Altyapıları İçin Planlama ve Kocaeli Örneği’’ konusunu anlatarak konuşmasına devam etti. Konuşmasını ilgiyle takip eden katılımcılara, geleceğin güçlü Türkiye’sinde yenilenebilir enerji üretiminin Kocaeli’deki durumunu da anlatan Özlü, elektrikli araçların altyapıları hakkında detaylı bilgiler vererek konuşmasını sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER