banner166

TÜRKİYE’YE KÖTÜ ÖRNEK OLACAKSINIZ.!

Dilovası İlçesinde açılmak istenen Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili olarak Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Recep Pehlivan ve Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker bölgede incelemelerde bulundu.

 TÜRKİYE’YE KÖTÜ ÖRNEK OLACAKSINIZ.!
banner158
banner174

 

Dilovası İlçesinde açılmak istenen Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili olarak Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Recep Pehlivan ve Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker bölgede incelemelerde bulundu. Bu kararın vatandaşı mağdur edeceği ifade ediliyor.

 

PEHLİVAN VE ÇEKER DEN DİLOVASI ASM ÇALIŞANLARINA ZİYARET

Dilovası İlçesinde ihtiyaç olmamasına rağmen resmiyette açılan ancak aktif olmayan Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili olarak Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı ve Türk Sağlık-Sen Aile Hekimleri Komisyonu Başkanı Dr. Recep Pehlivan ile Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı ve Kamu-Sen Denetleme Kurulu üyesi Ömer Çeker bölgede incelemelerde bulundular. Dilovası İlçesi nüfusuna göre mevcut aile sağlığı merkezlerinin yeterli kapasitede olduğu, sırf bir muhtarın seçim vaadi nedeniyle açılmak istenen yeni bir aile sağlığı merkezinin öncelikle vatandaşlara, sonrasında bölgede görev yapan sağlık çalışanlarını mağdur edeceği belirtildi. Pehlivan ve Çeker Dilovası Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarını da ziyaret ederek sorun hakkında bilgi aldılar.

 

EN KOLAY ULAŞILAN

Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Recep Pehlivan, Kocaeli de 540’a yakın hekim ve aile sağlığı merkezi çalışanları ile uyum içeresinde çalıştıklarını ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu ile Türkiye çapında bir entegrasyon ve fikir birliği içeresinde olduklarını belirtti. Başkan Pehlivan, “ Aile Sağlığı Merkezleri çok önemli bir görevi ifa etmektedirler. Özellikle pandemi sürecinde de halkımızın sağlığını korumak adına vatandaşın en kolay ulaşabildiği sağlık kuruluşları olmuşlardır. Bilindiği üzere Dilovası bölgesinde geçmişte sağlık alanında sorunlar yaşansa da aile hekimlerimiz özverili çalışmaları ile halkımızın yanında yer almışlardır. Dilovası İlçemizdeki nüfusa göre hekim ve aile sağlığı çalışanı sayılarımız yeterlidir” dedi.

 

VAATLERLE SAĞLIK OLMAZ

Başkan Pehlivan, “ Mevcut sorunsuz bir şekilde yürüyen bir sistemi bozmak demek, öncelikle vatandaşlarımızı mağdur edecektir. Sonrasında burada yıllardır çalışan hekimlerimizi ve sağlık personelimizi etkileyecektir. Dilovası İlçemizde normlara göre de ekstra bir aile sağlığı merkezine açılmasına gerek yoktur. Sağlık çok hassas bir konudur. Tüm uyarılara rağmen 200 metre mesafedeki aile sağlığı merkezi de yok farz edilerek yeni bir merkez açmak yanlıştır. Gebze Ticaret Odamıza ait bir binada kağıt üzerinde açılan ancak hekim ve sağlık çalışanı kadrosu bulunmayan aile sağlığı merkezi bölgede faaliyet gösteren aile hekimlerini sistemin bozulması adına huzursuz etmektedir. Sağlık vaatlerle yürütülebilecek bir yapı değildir. İlgililerin bu yanlış kararlarını tekrar gözden geçirmesini ve gerek Kocaeli Aile Hekimleri Derneğimiz gerekse Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak konunun yakından takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.   

 

200 METRE ARA

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker de yaptıkları incelemenin ardından yaptığı açıklama da, “ Dilovası İlçe nüfusumuz ile aile sağlığı merkezlerimiz orantılı bir şekilde Sağlık Bakanlığı tarafından kurulmuş ve yıllardır bu alanda sorun bulunmamaktadır. Ancak ne hikmet ise bir muhtarın secim vaatleri sonrasında bölgedeki bürokrasinin de istemeye istemeye siyasi baskılar nedeniyle Mimar Sinan Mahallesinde yeni bir aile sağlığı merkezi açılmak istenmesi, bölgedeki sağlık sistemine ciddi zarar verecektir. Mevcut arazi bir eğitim alanı olduğunu biliyoruz. Zorlaya zorlaya bir aile sağlığı merkezi açılmak istenmesi de sonrasında olmayan sorunlara da bölgeyi gebe bırakacaktır.” dedi.

 

KAMU ZARARINA YARGI YOLU

Başkan Çeker konuşmasının devamında, “Yeni açılmak istenen aile sağlığı merkezinin yaklaşık  200 metre alt sokağında ve yine yaklaşık 600 metre aşağısında 2 aile sağlığı merkezi bölgeye hizmet vermektedir. Yönetmeliklere de böylesi bir aile sağlığı merkezinin açılması kamu zararını ortaya çıkaracaktır. Biz bölgedeki aile hekimlerimiz ile aile sağlığı çalışanlarımızla bire bir görüşmelerde bulunduk. Şimdiden bu kararda imzaları olan bürokrasiyi uyarıyoruz. Kamu zararı ile ilgili olarak her türlü yasal işlemi başlatarak, sorumlulular hakkında gerekli girişimlerde bulunarak, ASM de görev yapanların ve Kamunun hak ve hukukunun korunması için gerekli hukuki süreci başlatacağız. Kağıt üzerinde belki bu konunun halledildiğini düşünenler, öncelikle vatandaşlarımızı, sonrasında aile sağlığı merkezi çalışanlarının mağduriyetlerinden de sorumlu olacaklarını bilmelerini istiyorum” dedi.

 

TÜRKİYE’YE KÖTÜ ÖRNEK OLUR

Başkan Çeker yapılmak istenen uygulamanın sadece Dilovası İlçesi ile sınırlı kalmayacağını belirterek, “ Sağlık Bakanlığımız şunu düşünmeli. Her önüne gelen vaatte bulunur ve mahallesine aile sağlığı merkezi açılması ile ilgili taleplerin yerine getirilmesini isterse ne yapacak. Sonuçta Dilovası İlçesinde böyle bir talep yerine getirilmiştir ve tüm Türkiye de her muhtar böyle bir talebi isterse kim buna yok diyebilecektir. Pandemi süreci ile birlikte sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonları düşünülmediği gibi ülke kaynaklarının da israf edilme girişimine asla taviz vermeyeceğiz. Birbirine yürüme mesafesinde olan bu aile sağlığı merkezlerine açılan tayin ve atama listelerinde aylar hatta bazen yıllar sonra atama yapıldığını da bilmekteyiz. Belki zorlama ile hekim ve aile sağlığı çalışanı ilk etapta bulunsa dahi sonrasında rantabıl olmayacağı için bırakıp gittiğinde vatandaşlar ne yapacaktır. Sağlık hizmeti olmazsa olmaz bir hizmettir. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

 

 

 

                                                                                                   BASIN BÜRO

                                                                             TÜRK SAĞLIK SEN KOCAELİ ŞUBE

 

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2021, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER