banner166

‘’Ufka Yolculukta’’ bu yıl ‘’Güzel Ahlak’’ işlenecek

Başkan Karaosmanoğlu, bu yıl yedincisi düzenlenecek Ufka Yolculuk il heyetini makamında kabul etti

‘’Ufka Yolculukta’’ bu yıl ‘’Güzel Ahlak’’ işlenecek
banner158
banner174

 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu yıl yedincisi düzenlenecek “Ufka Yolculuk” organizasyonu il heyetini makamında kabul etti. Kredi Yurtlar Kurumu Kocaeli İl Müdürü Nedim Arslan ve beraberindeki heyetle bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, Ufka Yolculuk yarışmasının her sene kent, ülke ve dünya genelinde büyük bir yankı uyandırarak geniş kitlelere ulaşarak yakaladığı başarıyı takdir ettiğini de söyledi. Karaosmanoğlu ayrıca, ilk yılında Türkiye’de 87 bin 014 kişinin başvurduğu, geçen sene Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü başlığı altındaki yarışmaya 695 bin 215 vatandaşın katılmasını çok önemli bulduğunu da dile getirdi.

 

“8 MİLYAR İNSANI HEDEF ALAN BİR ORGANİZASYON”

Kur'an-ı Kerim Meali, Peygamberimizin Hayatı, Hadis ile Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü gibi yarışma konuların işlendiğini ziyarette dile getiren İl Koordinatörü Nedim Aslan, “Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin büyük katkı ve destekleriyle yarışmamızın bu yıl yedincisini düzenleyeceğiz. Yarışmamız 81 ilin tamamında, online olarak bütün dünyada ve Türkçe, İngilizce, Arapça ve Almanca dillerinde yapılıyor. 8 milyar insanı hedef alan bir organizasyon. Bu seneki yarışmanın konusu "Güzel Ahlak". Yarışmanın Türkiye Organizasyonu "Server Gençlik ve Spor Kulübü" tarafından yapılmaktadır. Kocaeli organizasyonu ise Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü, Gebze İLKÇEV ve Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği (KİHMED) işbirliğiyle yapılacak” ifadelerini sarf ederek Başkan Karaosmanoğlu’na bilgi verdi.

 

“7’DEN 77’YE HERKESİ KUCAKLADIĞINI GÖRMEKTEYİZ”

1 Kasım 2018 tarihi itibariyle kayıtların başlayacağı yarışmanın online sınavının ise 17 Şubat 2019, yazılı sınavının 17 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek “Ufka Yolculuk” yarışmalarının geldiği bu seviyeyi memnuniyetle karşıladığını vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “2013 yılından bugüne kadar ortaya konan çaba ve sonuçları itibariyle başarılı olan bu yarışmanın 7’den 77’ye herkesi kucakladığını görmekteyiz. Bu seneki “Güzel Ahlak” konusunu da çok doğru seçilmiş bir başlık olarak görüyorum. Ufka Yolculuk heyeti olarak başta sizler olmak üzere ülkemizde ve dünyada çaba sarf ederek hizmet üreten herkese teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu. Kredi Yurtlar Kurumu Kocaeli İl Müdürü ve Ufka Yolculuk İl Koordinatörü Nedim Arslan ile beraberindeki heyet, projeye verdiği destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER