banner166

Kovid-19 Acı, Taburcu Olanlar Mutluluk Veriyor

 Kovid-19 Acı, Taburcu Olanlar Mutluluk Veriyor

Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı yerine iyileşip çiçeklerle, alkışlarla hastanelerden taburcu olan vatandaşlarımızı paylaşıp olumlu gelişmelerden bahsetsek olmaz mı?

Koronavirüs salgınıyla birlikte meydana çıkan dayanışmaları paylaşsak olmaz mı?

El ele, omuz omuza verdiğimiz bu günleri dillendirsek olmaz mı?

Toplum olarak bizleri rahatlatacak, motive edecek olumlu paylaşımlara, güzel haberlere ihtiyaç var.

Yaşlılarımız evlerinde gün boyu televizyon izliyorlar. Ancak evde kalmaktan daha çok ekranlara yansıyan korona haberleri insanların içini karartıyor. Hangi kanalı açsan gece gündüz ekranda vaka sayısı, ölenlerin sayısı, koronavirüsü üzerine yapılan tartışma programları.

İnanın korona değil, bizi olumsuz haberler, bizi tedbir almayanlar, bu toplumda hala gamsız davranan vurdumduymazlar öldürecek!

Yüreğimiz ağzımıza geliyor.

Endişeye kapılıyor.

Stres yapıyoruz.

Panik oluyoruz.

İnanın sağlam olan bile bu olumsuz haberlerden dolayı hastalık hastası olacak.

Oysaki hepimizin özellikle bu günlerde morale ihtiyacı var!

Mesela…

Atatürk Havalimanı arazisi ve Sancaktepe'de 1000 odalık 45 gün içinde açılması planlanan hastanelerden bahsetsek olmaz mı?

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Deniz Haseki'nin alkışlarla taburcu olduğunu yazsak olmaz mı?

Rize'de koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi görenlerden 57 kişinin taburcu olduğundan bahsetsek olmaz mı?

İzmir'de yaşayan 95 yaşındaki İsmail amcamız korona virüs tedavisinin başarıyla tamamlanarak taburcu olduğunu konuşsak olmaz mı?

Tokat'ta koronavirüse yakalanan 70 yaşında Ziynet Yeğen’nin 5 günlük tedavisinin ardından hastane çalışanlarının alkışları arasında taburcu olduğunu bahsetsek olmaz mı?

Osmaniye'de koronavirüs tedavisinin ardından taburcu edildikten sonra yaşadığı mahallede komşuları tarafından alkışlarla karşılanan İbrahim Sevmez’i dillendirsek olmaz mı?

Denizli’de 32 yaşındaki Pınar Ekiz, özel bir hastanede tedavi altına alındıktan sonra taburcu olmasından bahsetsek olmaz mı?

Trabzon'da (Kovid-19) tanısı konulan Faik Ahmet ve Sultan Öztürk çifti’nin taburcu olduğunu yazsak olmaz mı?

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan 60 yaşındaki Ali Varol, 7 günlük tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu olduğunu yazsak olmaz mı?

Iğdır'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi tamamlanan 18 kişi, sağlık çalışanlarının alkışları eşliğinde taburcu edilmesini konuşsak olmaz mı?

Kilis’de 68 yaşındaki Mehmet Kopan amcamızın taburcu olduğunu paylaşsak olmaz mı?

Zile ilçesinde bir süre önce rahatsızlanan ve koronavirüs teşhisi konulan 3 çocuk annesi 42 yaşındaki Elmas Doğan'ın Tokat Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlanarak taburcu olduğunu yazsak olmaz mı?

Van'da korona virüs tedavisi gören 4 kişi, hastalığı yenip taburcu olduğunu dillendirsek olmaz mı?

Samsun Atakum’da yaşayan koronavirüs hastası olan 96 yaşındaki Kasım Akyüz Amcamız 11 günlük tedavisinin ardından taburcu olarak verdiği mücadeleyi yazsak olmaz mı?

Mardin'de yeni tip koronavirüs Kovid-19 nedeniyle tedavi gören 3 hanımefendi’nin taburcu edilmesini yazsak olmaz mı?

Manisa Santa Ana Hastanesi sağlık çalışanları iyileşen 5 koronavirüs hastasının taburcu oluşunu paylaşsak olmaz mı?

Bursa'da 58 yaşında olan Havva Er ve öncesinde 21 hasta koronavirüs tedavisini tamamlayarak taburcu olduklarını paylaşıp mutluluklarına ortak olsak olmaz mı?

Milli kaleci ve TFF-UEFA Futbol Gelişim Koordinatörü Rüştü Reçber'in taburcu olmasını bahsetsek olmaz mı?

Sağlık Sektörü içinde olup korona virüs tanısıyla tedavi gören ve virüsü yenen Dr. Gülseren Sağcan’ın mutluluğunu konuşsak olmaz mı?

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Türkiye'de ilk kez, Turgut Özal Tıp Merkezimizde, iyileşen Kovid-19 hastasından plazma alarak, plazmaferez yöntemiyle çok ağır tablodaki yoğun bakımdaki bir hastaya uyguladığını alkışlasak olmaz mı?

Olumsuzluk olumsuzluğu beraberinde getiriyor. Biz olumlu düşünüp olumlu sonuçlar alsak olmaz mı?

Devlet yöneticilerini, virüsle mücadele edenleri sürekli eleştirmeyip en azından içinde bulunduğumuz bu zor günlerde takdir etsek olmaz mı?

Fırsatçı bonecilere vurulan darbeyi, ücretsiz dağıtılmaya başlayan boneleri paylaşsak olmaz mı?

İşten çıkarmaların 3 aylığına yasaklanması için atılan adımları paylaşsak olmaz mı?

Tabiki olmaz!

Oturduğu yerden eleştirenler, sosyal meydandan atıp tutanlar, ortalığı galeyana getirmeye çalışanlar, bilmeden atıp tutanlar olduğu sürece elbette mümkün değil.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, koronavirüsüyle ilk defa karşılaştık ve Dünya’da acemilik yaşanıyor. Dünya’yı örnek almak gerekirse şükürler olsun ki; biz Türkiye olarak çok iyi noktadayız.

Allah bir daha yaşatmasın, hafızanızı biraz zorlayın hatırlayın 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen ve yaklaşık 45 saniye süren 7,4 büyüklüğündeki depremi.

1999 depreminde arama kurtarma çalışmalarıyla günümüzde yapılan çalışmalar aynı mı? Bence her anlamda arada dağlar kadar fark var. Bu farkı görememek mümkün değildir.

Olumsuzlukları bende görüyorum, duyuyorum, biliyorum amaç birlik olup destek olmaksa yerli yersiz eleştirmeyeceksin. Madem desteklemiyorsun bu zor süreçte susacaksın!

Eksikler olacak ki tecrübe kazanılsın. Unutmayın! Yaşamadan tecrübe kazanılmaz.

Klavye başında eleştirmekle hiç kazanılmaz.

Türkiye genelinde koronavirüs: Covid-19 teşhisiyle hastaneye yatıp taburcu olanlardan sadece birkaçını yazarak mutluluklarına ortak olmaya çalıştım. Rabbim şuan tedavi altında olan herkese aynı mutluluğu yaşayarak taburcu olmayı, bize de bu mutluluğu yaşayanları çarşaf çarşaf yazıp mutluluklarına ortak olmayı nasip etsin.

Korona testi yaptırmamak için ortalığı ayağa kaldıranlar, toplum sağlığını hiçe sayıp karantinaya girmemek için kaçanlar, görevlilere salça olanlar. Bizler için dışarıda mücadele verenlerin vaktini boş yere çalmayın lütfen saygılı olun!

Evde Kal

Sağlıcakla Kal

Türkiye

YORUM EKLE