Karapapak Türkleri başkanlarını seçti

Karapapak Türkleri başkanlarını seçti

 Karapapak Türkleri başkanlarını seçti
banner158
banner174
Türkiye Karapapak Türkleri Birliği’nin genel başkanlığına mevcut başkan Seyfullah Türksoy yeniden getirildi. Açık oylamayla yapılan seçimin ardından Türksoy üyelerin desteğini almayı başardı.

ŞEHİTLER UNUTULMADI
Türkiye Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT), genel kurulunu önceki gün Körfez Tütünçiftlik’te bulunan Çınar Park Otel’de yaptı. Genel kurula ülke genelindeki il temsilcileri, yönetimleri ve birliğe yakınlığıyla bilinen isimler katıldı. Yoğun katılımın olduğu genel kurul öncesinde hep birlikte yemek yendi. Yemeğin ardından Çanakkale Şehitleri için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra ise divan oluşturulup genel kurula geçildi. 
DİSİPLİN KURULU
Genel kurul, faaliyet raporunun okunmasıyla başladı. Faaliyet raporunda; İstanbul, Bursa, Kars, Sivas ve Kocaeli’de teşkilatlanmaların yapıldığı ve diğer illerde de yapılacağı belirtilerek, “Çalışmalar, yardım ve etkinlikler için 1 milyon 840 bin lira harcanmıştır” denildi. Yapılan konuşmalarda ise, 6 kişilik yüksek disiplin kurulu kurulacağı ve birliğe zarar verecek çalışmalarda, söylemlerde bulunanların kurula sevk edileceği açıklandı. 
AÇIK OYLAMA YAPILDI
Konuşmaların ardından açık oylama yapıldı. Türkiye Karapapak Türkleri Birliği Genel Başkanı Seyfullah Türksoy’un tek aday olduğu genel kurulda karşısına aday çıkmadı. Türksoy, bir kez daha başkanlığa getirildi. Göreve yeniden seçilen Seyfullah Türksoy, “Yeni yapılanmalar gerçekleşecek ve bunlarda gençlerle bayanlar yer alacak” diyerek faaliyetlerinin artarak devam edeceğini dile getirdi.  
YÖNETİM KURULU
Seyfullah Türksoy, Aytekin Özen, Hikmet Karaboğa, Erkan Koçali, Selahattin Duran, Hikmet Eren, Özdemir Polat, Orhan Çerkez, Aytekin Aydın, Zekeriya Kutlucan, Mustafa Özmen, Hayati Akbaba, Yavuz Bozkurt, Orhan Aras, Taner Sarıçayır, Mevlüt Oruçoğlu, Yahya Demirkol. 
DENETİM KURULU
Orhan Yaşar Şenay, Süreyya Köksal, Metin Mehralioğlu.  

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER