Millet Olarak Güçlü Olmalıyız

Başkan Karaosmanoğlu, gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarıyla dikkat çeken İlim Yayma Cemiyeti’ne konuk olarak önemli hatırlatmalar yaptı.

Millet Olarak Güçlü Olmalıyız
banner158
banner174
 İnancıyla, tarihiyle, kültürel birikimiyle ülkemizin insan mozaiğinin sesi olduğunu söyleyerek yola çıkan, eğitim başta olmak üzere birçok konuda toplumda farkındalık hizmetleri koyan İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Umuttepe’de faaliyetlerini sürdüren Şehit Esma Kız Öğrenci Yurdu’nda yapılan toplantıya katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, “Geleceğin Türkiye’sini inşa ederken gücümüzün yettiği kadar çalışacak ve gençlerimizin yetişmesi için mücadele edeceğiz. Geçmiş yıllarda gerek devlet, gerekse kurumlar olarak imkânlarımız yoktu ama fedakârlıklar çoktu. Fırsatlar ve imkânlar önümüze geldikçe fedakârlıkların azaldığını görüyorum. Fedakârlıkları azaltmayacağız, tam tersine daha çok artıracağız” dedi.

 

“MİLLET VE DEVLET OLARAK GÜÇLÜ OLMALIYIZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterleri Feyzullah Okumuş ve Doğan Erol, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ile üyelerin katıldığı birliktelikte konuşmasına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, “Suriye’de yaşanan durumları gördükçe millet ve devlet olarak ne kadar güçlü olmamız gerektiğini daha iyi anlıyor, o anlara düşmemek için de daha çok çalışmanın önemini hissediyoruz. Böyle bir zilleti ve zulmü yaşamayan, huzurlu bir ülke için çok güçlü olacağız. Ekonomiden enerjiye, emniyet güçlerimizden siyasete, demokrasiden özgürlüklere kadar yönetim şeklimiz bir bütündür. Bu alanlarda güçlü olmak, ülkenin güçlü olması demektir” ifadelerini kullandı.

 

“HER İŞİMİZ RABBİMİZİN RIZASINI UYGUN MU ONA BAKACAĞIZ”

Geçmişiyle barışık, geleceğin vizyonunu yakalayan, kendisi ve çevresi ile sağlıklı iletişim kurabilen, tebessüm etmesini bilen, şahsiyetli bir gençliğin yetiştirilmesini hedefleyen bir organizasyon olan İlim Yayma Cemiyeti’nin çok önemli bir misyona sahip olduğunu da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Yolumuz gençleri doğruya, ilme ve hizmete yönlendirmektir. Buna önce kendimizden başlayacağız. Faydalı olmak isteyen herkes önce kendisini kurtarmalıdır. Attığımız her adım yaptığımız her iş Rabbimizin rızasını uygun mu değil mi ona bakacağız ve uygun olanını seçeceğiz” diye konuştu.

 

“HER İŞİMİZ EN GÜZELİ OLMALIDIR”

Kendisine, anne-babasına, milletine, devletine ve dinine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bu sorumluluklarını davranış haline dönüştürebilen bir gençliğin yetişmesinin yollarını gösteren bir amaca hizmet eden Kocaeli İlim Yayma Cemiyeti’nin bu anlamda çalışmalarını yakından takip ettiğini de hatırlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Anaokullarımızın, kreşlerimizin ve öğrenci yurtlarımızın en güzelini yapmak zorundayız. Bu işi en güzel yapanlar da sizler olmalısınız. Daha güzel, verimli ve sürdürülebilir projeler ortaya koymalısınız. Peygamberimiz, dört halifemiz ve İslam büyükleri nasıl yapmışsa bizler de onlar gibi gerçekleştirmeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı. İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi Başkanı Fevzi Utaş ve beraberindeki heyet katılımcılara çok teşekkür ederken, çalışma toplantısı karşılıklı fikir alışverişi ve gerçekleştirilen hizmetlerin sunumu ile devam etti. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi yönetimiyle de kısa birde toplantı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER