banner166

Cumhuriyet gazetesi yöneticilerine yönelik operasyon!

Cumhuriyet gazetesi yöneticilerine yönelik operasyon!

 Cumhuriyet gazetesi yöneticilerine yönelik operasyon!
banner158
banner174
Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine yönelik operasyon düzenleniyor.
Cumhuriyet gazetesi internet sitesinden yapılan açıklamada;

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve Yazarlar Güray Öz ve Hikmet Çetinkaya'nın evine sabah saatlerinde polis baskın yaptı. 

Polis, Sabuncu ve Öz’ü gözaltına aldı. Akın Atalay’ın ise yurtdışında olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyon kapsamında yazar Aydın Engin gözaltına alındı. Engin, sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

CUMHURİYET GAZETESİ YAZARI AYDIN ENGİN SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ 

"Cumhuriyet'te çalışıyorum yetmez mi?" 

Gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Aydın Engin, sağlık kontrolünden geçirildi

Sabah saatlerinde gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Aydın Engin, sağlık kontrolünden geçirilirken gazetecilerin 'neden gözaltına alındınız' sorusu üzerine, "Bir şey söylemiyorum, Cumhuriyet'te çalıştığım için. Cumhuriyet'te çalışıyorum yetmez mi?" diye cevap verdi. Sağlık kontrolünün ardından Engin, polis eşliğinde hastane bahçesine çıktı ve burada bir süre oturarak sivil aracın gelmesini bekledi. Aydın Engin, sivil polis aracının gelmesinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL DHA

BAŞSAVCILIK'TAN "CUMHURİYET GAZETESİ OPERASYONU" AÇIKLAMASI

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Cumhuriyet gazetesi ve gazetenin imtiyaz sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkındaki soruşturma kapsamında MASAK Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bilirkişi raporları doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosunun talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliginin kararıyla arama ve gözaltı kararı verildiği belirtildi.
Soruşturma işlemlerine devam edildiği bildirilen açıklamada, "PKK/KCK ve FETÖ/ PDY terör örgütlerine muzahir olduklarına, 2 Nisan 2013 tarih ve 2013/4 sayılı yönetim kurulu toplantısında alınan vakıf üyeliğine seçim kararının usulsüz olduğuna, 15 temmuz darbe girişiminden kısa bir süre öncesinde darbeyi meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair iddia ve tespitler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca 'FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine Üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek " suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında 18 Ağustos 2016 soruşturma başlatılmıştır" denildi.
Açıklamada, "Soruşturma kapsamında alınan MASAK Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bilirkişi raporları doğrultusunda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden şüpheliler hakkında arama ve gözaltı kararı alınmış olup soruşturma işyerlerine devam edilmektedir" ifadeleri yer aldı.
İbrahim AKTÜRK- Özden ATİK/İSTANBUL, (DHA)

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Güray Öz, gözaltına alındı 

CUMHURİYET Gazetesi Yazarı ve Okur Temsilcisi Güray Öz, Ankara’daki evinde gözaltına alındı. Terörle mücadele şube ekipleri, Güray Öz’ün Ankara’nın Çankaya İlçesi’ndeki evine sabah saatlerinde gelerek, arama kararını gösterdi. Güray Öz’ün evinde arama yapan polis, arama sonrası Öz’ü gözaltına aldı. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Güray Öz’ün emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul’a gönderilmesi bekleniyor.
Tahsin GÜNER – Muhammet BAYRAM / ANKARA, (DHA) 

Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki binasına gelen Mahmut Tanal, yaptığı açıklamada "Operasyon, hukuki değil, tamamen siyasidir " dedi.

Tanal, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Gazetesi'nin bugüne kadar kuruluş felsefesi ve misyonuna baktığımızda çizgisi hep Atatürk devrimlerini savunmak, demokrasiyi savunmak, temel hak ve özgürlükleri savunmaktır. Bu uğurda verdiği şehitlere baktığımız zaman, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy. Hep yazarları demokrasi, hukuk adına hep bedelini ödeyen insanlardır. Cumhuriyet Gazetesi o çizgisi o günden bugüne kadar şaşmaz vaziyette devam etmiş durumdadır. Mevcut olan bu soruşturmalara baktığımız zaman darbe girişiminin arkasına sığınarak demokratik, laik hukuk devletinin mücadelesini veren basına yönelik bu soruşturma bu operasyon, hukuki değil, tamamen siyasidir"

Soruşturma kapsamında Cumhuriyet Kitap Eki yöneticisi Turan Günay'ın gözaltına alındığı, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Aydın Engin ile Cumhuriyet Gazetesi eski yöneticisinin evinde arama yapıldığı öğrenildi.
Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM İSTANBUL DHA

Karikatürist Musa Kart açıklama yaptı, emniyete gitti 

CUMHURİYET Gazetesi’ne yönelik operasyon kapsamında gözaltı kararı çıkartılan, Cumhuriyet Vakfı yönetim Kurulu Üyesi, karikatürist Musa Kart, “Yıllardır bu ülkede yaşadıklarımızı karikatüre dönüştürmeye çalışıyorum. Ama inanın şu an kendim bir karikatürün içerisinde yaşıyorum, öyle hissediyorum” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi binasından çıkışta açıklama yapan Musa Kart, “ Bugüne kadar FETÖ ve PKK ile ilgili yüzlerce binlerce karikatür çizdim. Ama bugün öne sürülen gerekçeye baktığımızda gerçekten bir komiği yaşıyoruz. Şunu söylemek istiyorum, yaşanan gülünç bir durum. Bu baskılarla kimseyi korkutamayacaksınız, onu söylemek istiyorum. Bu tabloyu vicdan sahibi insanların kabul etmesi mümkün değildir. Dünyaya anlatamazsınız bunu” diye konuştu.

Musa Kart, şunları söyledi:

“ Sadece karikatür çizdiğim için bugün gözaltına alınıyorum. Herkes bu tabloyu yerli yerine oturtacaktır diye düşünüyorum. Şu anda 6-7 tane gözaltına alınan arkadaşımız var. Ben de teslim olmaya gidiyorum. Saklanılacak, kaçırılacak bir şey yok. Yazdığım, çizdiğim herkesin gözü önünde. Sabah saat 05.00 sıralarında evimi aradılar. Hukukçu arkadaşlarım gazeteye gelip, buradan gitmemin daha uygun olacağını söylediler. Bir karikatüristin gözaltına alındığı an, başkanlığın resmen ilan edildiği anlamına geliyor. Hepimize hayırlı uğurlu olsun, Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı.”

Musa Kart, aralarında CHP milletvekili Barış Yarkadaş’ın da bulunduğu bina önünde bulunanlarla vedalaştı. Daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gittiğini söyleyerek Cumhuriyet Gazetesi’nden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2016, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER