Eğitim Sistemi… Güzellemeler

Eğitim sistemini istediğiniz kadar en ideal ülkelerden alarak yenileyin; modern teknolojik araçlarla destekleyin, muhteşem binalar yapın; eğer öğretmeninizi muhteşem biri haline getiremiyorsanız yaptıklarınız hep kadük kalacak ve bir süre sonra bu eğitim sistemi de olmadı, bunu da değiştirelim, başka şeyler bulalım, finliler bunu nasıl yapıyor, Hintliler nasıl beceriyor gidip görelim, gördüklerimizi kopyalayıp ülkemizde de uygulayalım dersiniz ama yine en önemli faktörü göz ardı etmeye devam edersiniz. Buradan öğretmen faktörüne gelmek istiyorum. Eğitimin en önemli ve bir o kadar da ihmal edilen faktörü.

Eğitim Sistemi… Güzellemeler
banner158
banner174
Peki bir öğretmeni nasıl muhteşem hale getiririz. Bunun üzerine bir tartışma başlatmalı, çalıştaylar düzenlenmeli, öğretmenler üzerine söyleyecek sözü olan herkes ama herkes dinlenilmeli. Ve buradan bir modelleme çıkarılmalı. Gerekirse yasalar değiştirilmeli, öğretmenlerin özlük hakları ve sosyal hakları geliştirilmeli, gelir durumları düzeltilmeli.
Ülke genelinde ciddi ciddi güzel mekanlarda, Tübitak öncülüğünde çok değerli ilim adamları eşliğinde, öğretmenler eğitimlerden geçirilmeli, en önemlisi de öğretmenin zihin haritası yeniden şekillendirilmeli, bakış açılarını ve mesleklerini sorgulatacak bir hizmetiçi eğitim yapılmalı.
En önemli öncelik bu, inanın. Gerisi yalan, gerisi dolan. Kısır döngü şeklinde dolanır dururuz bu mevzuu etrafında.
Sessizlik An’ları
* Pascal der ki; “insanların bütün sorunları, bir odanın içinde sessizce oturamamalarından kaynaklanır”.
Hayatımız büyük bir karmaşa içinde akıp gidiyor. Çoğu zaman kendimizi sıkışmış bir halde stres denizinde yüzerken buluyoruz. İş yoğunluğu, ilgilenilmesi gereken rutin aile sorunları, gelen misafirler, halledilmesi gereken masada birikmiş evraklar, bu böyle uzayıp gider…
Bizim bu zor zamanlarda yapmamız gereken tek şey sessizliğe yol almak, güzel kuytu bir köşe bulup –manzarası güzel olursa daha iyi olur- sessizce bir süre durabilmek. Bunu başarırsak her gün en az yarım saat böyle bir alan bulup sessizce kalabilirsek hayatımıza ve karmaşaya geri döndüğümüzde daha enerjik ve sorunlarla daha pozitif mücadele edebiliriz. Denemesi bedava. Herkese tavsiye ederim. Yalnız bir kötü yan etkisi olabilir. Bu sessizlik zamanlarını çoğaltmak isteyebilirisiniz. Hiç sorun değil bunu 1 saate kadar çıkarabilirsiniz.
Sessizlik içinde iyi bir haftasonu diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178