banner166

Kartepe'den Kardeşlik mesajı

Kartepe'den Kardeşlik mesajı

Kartepe'den Kardeşlik mesajı
banner158
banner174

Kartepe Belediyesi, Çocuk Kulübü Yunus Emre Bilgi Evi tarafından organize edilen Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği “Uluslararası Hafta” programı Sukay Park’da gerçekleştirildi. Kardeşlik temelleri üzerine düzenlenen programa Yemen, Afganistan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Uganda, Özbekistan, Pakistan, Türkmenistan, Filistin, Somali, Hindistan ve Fas’dan öğrenciler Kartepeli çocuklarla bir araya geldi. 12 ülkeden Kartepe’ye gelen öğrenciler kardeşliğin en güzel örneğini gösterdiler.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde yapılan programa AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman, belediye başkan yardımcıları, müdürler ve davetliler katıldı. Programda konuşan Başkan Üzülmez “Dünyada ayrışmaya değil birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Bu birlikteliği korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde devretmek bizim görevimizdir. Dayanışmayı, yardımlaşmayı, paylaşmayı, esas alan bir anlayışla bugün burada bulunan uluslararası öğrencilerimiz ile tanışma, adına heyecan ve mutluluğu paylaşıyoruz. Dünyanın her tarafı ateş çemberi içerisindedir” dedi.

BU DÜNYA HEPİMİZE YETER

“Müslüman coğrafyasında ayrışmanın sağlanması için bir çok planlı eylem yapılırken dünyaya Kartepe’den güçlü bir mesaj veriliyor” diyen Başkan Üzülmez “Bu tablonun oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu dünya hepimize yetecek kadar büyüktür. Dünyayı bölmek parçalamak isteyenlere; para ve güç uğruna hırslarına yenilerek silah ticari ve benzeri suçlara bulaşan insanlara en güzel cevabı siz çocuklar vereceksiniz. Dünyayı sevgi ve iyilik kurtaracak” açıklamasında bulundu.

KARTEPE’DEN MESAJ

“Türkiye; son 16 yılda özellikle Müslüman coğrafyası başta mazlumlara elini uzatmaktadır” diyen Başkan Üzülmez “En fazla mülteci barındıran ülkelerden biriyiz. Cumhurbaşkanımızın birlik ve beraberlik çağrısını bu kez Kartepe’den sizlerle birlikte veriyoruz. Sizlerin bu kardeşliği geleceği sağlam ve güzel temeller üzerine inşa edilecektir” ifadelerini kullandı.

HEDİYELER TESLİM EDİLDİ

Başkan Üzülmez, programa katılan 12 ülke gençleriyle sohbet ederek yakından ilgilendi. Konuşmaların ardından 12 ülkeden gelen gençler ülkeleri hakkında sunum yaparak bilgi verdiler. Sunum sonrasında Yemen, Afganistan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Uganda, Özbekistan, Pakistan, Türkmenistan, Filistin, Somali, Hindistan ve Fas ülkeleri hakkında bilgi yarışması düzenlendi. Yarışma sonrasında da Hakkari’de bir okula yardım amaçlı götürülecek olan oyuncaklar Kartepe’li çocuklara teslim edildi.

KARDEŞLİK AĞACI

Yöresel müzikler eşliğinde yapılan dansların ardından çocuklar ellerini boyayarak “Kardeşiz Biriz” panosuna el izlerini bıraktılar. Etkinlikte Kartepe’li çocuklara Hint Kınası ile Arapça isimler yazıldı. Programın sonunda “Kardeşlik Ağacı”nın yapraklarına çocuklar düşüncelerini yazdılar. Karşılıklı hediyeleşme ile program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER