Kocaeli Valisi Güzeloğlu Allah rızası için GOSB Kavşağına el atsın!!

Özellikle 1990’lı yılların başında Anadolu’nun dört bir yanından göç almaya başlayan Gebze yöneticilerin basiretsizliği ve bir türlü yapılamayan planlamalar yüzünden bugün sınırları içerisinde yaşayan herkesin “Nereden düştüm buraya” demek zorunda kaldığı bir yerleşim merkezi oldu çıktı.

Kocaeli Valisi Güzeloğlu Allah rızası için GOSB Kavşağına el atsın!!
banner158
banner174
 Nüfus artışı noktasında bir anda patlama yaşayan Gebze’nin yöneticilerinin basiretsizliğine birde İstanbul dışına atılan OSB’lerin Gebze sınırları içerisinde konuşlanmaya başlaması ile adeta “yaşanmaz” bir hale gelen Gebze’deki araç sürücüleri son yıllarda olmayan yollar vesilesi ile “Ruh sağlıklarını” kaybedecek noktaya kadar gelmiş durumdalar.
İzmit’ten çıkıp D-100 karayolu ile Gebze’ye ulaşmak isteyenlerin TÜBİTAK ve Gebze Center önünde başlatılan çalışmalar sebebi ile Gebze’ye girmesi de mümkün değil fırsat bulup İstanbul’a gitmesi de imkansız, İstanbul’dan çıkıp Ankara’ya ulaşmak isteyen sürücüler içinde Gebze bölgesi artık “İllallah” dedirten bölgelerin başında geliyor.
Sabah saatlerinde İzmit’ten çıkıp aldığı mamulü GOSB’a ulaşmak için Gebze gişelerinden ayrılan ve yan yoldan ilerlemeye çalışan bir Kamyon sürücüsü için işkence daha Küçük Sanayi önündeki  Işıklarda başlıyor, Kilometrelerce uzayan araç kuyruğundan bir şekilde kurtulup Gebze Cezaevi paralelindeki BALKÜPÜ önünden GOSB Kavşağına girmeye çalışan sürücüler için asıl “Cehennem azabı” ise bu bölgede kendisini gösteriyor.
GOSB ve etrafındaki GEPOSB-TAYSAD-Kimyacılar Sanayi sitesi ve daha bir çok OSB bilindiği gibi bünyesinde barındırdıkları sanayi kuruluşları vesilesi ile bırakın Gebze ve Kocaeli’ni Türk sanayisinin yükünü çeken firmaların bulunduğu yüz binlerce çalışanı olan kurumlar.
Bünyesinde barındırdığı Sanayi Kuruluşları vasıtası ile Türk ekonomisine çok büyük katkılar sağlayan bu OSB’lerin başta Ulaşım olmak üzere diğer ihtiyaçlarının çok acil bir şekilde karşılanması gerekiyor ki çalışanlar çok kolay bir şekilde işyerlerine ulaşabilsinler ve üretime katılarak Türk Ekonomisine daha fazla katkı sunsunlar.
Başta GOSB olmak üzere aynı noktadaki OSB’lerin bırakın diğer sorunlarını artık dayanılmaz bir hal alan Trafik problemi dolayısı ile o bölgedeki sanayi kuruluşlarına sabah saatlerinde ulaşmak akşam çıkışlarında ise çalıştıkları fabrikalardan çıkıp evlerine gidebilmek artık kolay kolay mümkün görünmüyor.
GOSB Kavşağı artık yolu bu tarafa düşen herkese kabuslar yaşatan “Nasıl odluda buraya düştüm” dedirten bir alan haline gelmiştir, Yerel yöneticilerin öngörüsüzlüğü, risk almamaları, becerisizlikleri gibi faktörlere birde “GOSB bizim dışımızda kendi kanun ve kuralları var, dolayısı ile kendi işlerini kendileri görsün” şeklindeki “Nemelazımcılıkta” katılınca ortaya vatandaşı her sabah her akşam canından bıktıran bir görüntü çıktı.
30 yıldan fazladır Gebze’de ikamet eden ve yazan-çizen bir gazeteci olarak artık GOSB ile ilgili gece gündüz “Yüksel Bey siz nasıl gazetecisiniz Allah’tan korkmuyorsunuz, Biz sabah akşam GOSB kavşağında yıllardır bu kadar çile çekiyoruz, bizim bu sıkıntımıza neden kayıtsız kalıyorsunuz, Gebze Belediye başkanıda Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı da GOSB Kavşağı ile ilgili havlu attı, onlardan artık umudumuzu kestik, siz yazıları okunan, sorunları bilen bir gazetecisiniz, lütfen sesimizi daha üst noktalara duyurmak adına bize yardımcı olun, GOSB kavşağında araç sürücülerinin çektiği sıkıntı yüzünden cinayetler çıkacak eğer sorunun çözümü noktasında bir şeyler yapmazsanız bu cinayetlere sizde ortak olacaksınız” şeklinde ikazlar alınca durumun ne kadar ciddi olduğu gerçeğini kavramış olduk.
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Kocaeli Sınırları içerisinde ne kadar OSB varsa tamamının yönetim kurulu başkanı, dolayısı ile belli bir noktadan sonra GOSB ile ilgili bu feryatlar ister istemez Vali Güzeloğlu’nun da sorumluluk sahasına giriyor.
Biz Vali Güzeloğlu ile “Baba dostuyuz “ en azından öyle biliyoruz, Güzeloğlu’nun GOSB Kavşağındaki karışıklığı ve sıkıntıyı duyduğunu-bildiğini ancak mevcut sorunlar nedeni ile GOSB ile ilgili trafik sıkıntısına eğilemediğini de az çok hissediyoruz.
Hafta içerisinde Sayın Valimiz müsait olduğu takdirde isterse sabah trafiğini isterse akşam trafiğini yerinde görmek adına kendisini Gebze Gişelerinden alıp aracımız ile “iki sade vatandaş” gibi GOSB’a ulaşmayı, yada akşam mesai saati bitiminde GOSB çıkışından Gebze gişelerine ulaşmak adına bir yolculuk yapalım ve o alanda vatandaşımızı canından bıktıran trafik keşmekeşini beraberce gözlemleyelim.
GOSB ve çevresindeki OSB’lerin bünyesinde bulunan sanayi kuruluşlarına sabahları ulaşmak mesai bitiminde de işyerinden çıkıp evleri e ulaşmak için çabalayan vatandaşlarımızın sesini duymayan, duysa da çare olamayan “Yerel yöneticilerimizim “ bu aymazlığını belki bir Vali ve Gazeteci sorumluluğu çerçevesinde çözme imkanı bulunabilir.
GOSB  kavşağında günün her saatinde ama özellikle sabah işe gidiş ve akşam mesai bitiminde ortaya çıkan keşmekeşliği yerinde görmek adına Sayın Vali Hasan Basri Güzeloğlu’naSorunu yerinde görelim” çağrımızı tekrarlıyoruz, Ancak sayın valimiz “Ben GOSB kavşağındaki sorunu biliyorum, bölgedeki keşmekeşi de yerinde gördüm, gereken en kısa zamanda yapılacak” şeklindeki cevabına da “Kabulumüzdür” diyeceğiz.
O bölgede sorun yaşayan araç sürücüleri ve çalışanlar için artık son umut Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’dur, bir şekilde başlatılacak çalışmalar ile GOSB kavşağı uzun yıllar trafik açısından rahatlatılabilir.
Aksi takdirde vatandaşlarımızdan gelen “Burada trafik yoğunluğu dolayısı ortaya çıkacak olumsuzlukların hesabını kim verecek” şeklindeki sorulara artık bizimde verecek bir cevabımız olmayacak, Zira yönetim katında değiliz ve yapabileceğimiz iş “var olan sorunları muhataplarına iletmektir”.
Bizde şu an o görevi yerine getiriyor ve Konu ile ilgili Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’ndan gelecek açıklamayı bekliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2016, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER