Tavuk Dünyası-Gebze Belediyesi-FETÖ

Tavuk Dünyası-Gebze Belediyesi-FETÖ

 Tavuk Dünyası-Gebze Belediyesi-FETÖ
banner158
banner174

2008 yılında Bizimde konuşmacı olarak katıldığımız bir Sempozyumda toplantı sonrası dönemin çok bilinen bir siyasetçisi ile katıldığımız yemekte Garson’un “-Efendim size Tavuk öneriyorum” dediğinde siyasetçi büyüğümüz  bize “Yüksel Bey ben çok uzun yıllardır Tavuk yemiyorum, tavuklar artık Organik değil, size de tavsiyem elden geldiği kadar tavuktan uzak durun” tavsiyesinde bulunmuştu.

Biz zaten oldum olası “Kırmızı Et tutkunu” bir gelenekten bir birey olduğumuzdan o gün bu gündür Beyaz ete yani tavuğa hatırı sayılır bir şekilde mesafeli duruyor, bulunduğumuz çevreye de gücümüzün yettiği kadar Beyaz et sokmamaya çalışıyoruz.

Bu yüzden nerede ise 8-9 yıldır bizim gündemimizde Tavuk yoktur, dolayısı ile Tavuk ile ilgili Türkiye’de ve dünyada meydana gelen gelişmelerden de işin doğrusu kesinlikle haberdar değildik.

Ta ki bir  vatandaşımız “Yüksel bey Gebze Tatlıkuyu Köprüsü yanında Ramazan ayının ilk günlerinde hizmete açılan Tavuk dünyası şu an Gebze Belediyesi ekipleri tarafından yıkılıyor bilginiz olsun” diye arayınca gazetedeki arkadaşlara “gidin bir bakın neler oluyor” talimatını verdikten sonra Tavuk ve Tavuk sektörü ile ilgili epey bir bilgi sahibi olduk.

Bir yerleşim merkezinde ilgili Belediyenin daha iki ay önce İşletme ruhsatı verdiği bir işyerini 2 ay sonra bir anda yerle bir ederek yıkması dünyanın her yerinde olduğu gibi Gebze’de de haberdir, böylesi bir noktada bizim sahibi olduğumuz Medya kuruluşları da yıkılan Tavuk dünyası ile ilgili olup bitenleri en son noktaya kadar detaylandıktan sonra  hiç bir yorum katmadan kamuoyu ile paylaştılar.

Sahibi olduğumuz gazete ve diğer yayın kuruluşlarında Gebze Belediyesi tarafından sebebi bugün bile bilinmeyen bir şekilde yıkılan Tavuk dünyası isimli işyeri ile ilgili Gebze Belediyesi sus pus olup tek bir cevap vermez iken ve her kafadan bir ses çıkar iken bir dostumuz “Yüksel Bey Tavuk dünyasının genel merkezi izniniz olursa sizi arayıp konu ile ilgili bir açıklama yapmak istiyorlar, uygun olurmusunuz” dedi, bizde “Elbette kurum konu ile ilgili bir açıklama yapacaksa seve seve dinleriz” cevabını verdik.

Biraz sonra bizi Tavuk dünyasının Türkiye yöneticisi Taylan Kaya aradı yaklaşık yarım saat süren konuşmamızdan sonra kendisine “Biz ne tavuk yeriz ne tavuk sektörünü biliriz, Gebze’de var olan Tavuk Dünyası şubelerinin önünden bile geçmeyiz, sahibi kimdir, kim kiralamıştır bilmeyiz, biz gazetecilik yapıyoruz, Bizim Derdimiz Gebze Belediyesinin iki ay önce ruhsatlandırıp hizmete açtığı bir kurumu 2 ay sonra hangi sebep ile yıktığıdır, Gebze Belediyesi biz bu işyerini şu sebepten dolayı yıktık dediği an bizim için mesele bitmiştir”  dedik.

Tavuk dünyası Türkiye Yöneticisi Taylan Kaya’daYüksel Bey öncelikle Tavuk ile ilgili önyargınızdan kurtulun sizi misafir edeceğiz, nefis ürünleri yedireceğiz bizim ne FETÖ ile nede başka  bir yapı ile asla ilişkimiz yoktur biz Gebze’de bir vatandaşa 2 adet bayilik verdik “dedikten sonra “Tavuk Dünyası'nın çoğunluk hissesi Mediterra Capital şirketine aittir. Mediterra Capital'in yatırımcıları Dünya Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma bankası, Avrupa Yatırım fonu, Alman ve Hollanda kalkınma bankalarıdır. Tavuk Dünyası cadde restoranları kiralaması ve ruhsat işlemlerine müdahil olmamaktadır. Bayi mağazayı Tavuk Dünyası şubesi olmaya uygun hale getirdikten sonra bizimle kontrat yapar ve inşaata başlar.  Gebze çarşı içinde bulunan şubemiz de aynı prosedür ile bayi tarafından kiralanmış, belediye müsaadeleri alınmış vaziyette bize intikal etmiştir. Tüm bu aşamalarda Tavuk Dünyası'nın hiç bir çalışanı belediye ile iletişime geçmemektedir. Kiralama ve ruhsat işlemlerini Tavuk Dünyası yürütmemiştir/yürütmemektedir. Prosedürümüz bu şekildedir.

Maalesef ruhsatta sorun olduğunu hatta yıkım kararı çıktığını şube açılışından sonra da bayi bizden saklamıştır. Ve maalesef bu işten en büyük zararı Tavuk Dünyası ile değerli müşterilerimiz görmüştür. Çarşı şubesi ve Mutlu kent şubesi aynı bayiye ait olup her iki işletmenin de franchise anlaşması iptal edilmiş ve şubeler Tavuk Dünyası merkezine geçmiştir.

Tavuk Dünyası'nın hain FETÖ ile bir ilişkisi olmamakla birlikte tüm Türkiye genelinde yüzlerce markanın içinde bu örgüte ait bayiler olabileceği gibi bizim bayilerimiz arasında da var olup olmadıkları yönünde çalışmalarımız ve önlemlerimiz sürmektedir. Bu vesile ile ülkemizin geçirdiği bu darbe sürecinin yaralarını çabuk sarmasını ümit eder, devletimize ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi nezdiniz de yinelemek isteriz.” şeklinde bizi bilgilendirdi.

Tavuk dünyası yöneticisi Taylan Kaya’nın yaptığı açıklamayı Cumartesi günü Sorumlu gazetecilik gereği noktasına bile dokunmadan yayın kuruluşlarımızda kamuoyu ile paylaştık, Davet ettikleri takdirde ilk fırsatta Tavuk dünyasının ürünleri de tadacağız,.

Bizim bu meseleyi haberleştirdiğimiz sıralarda Taylan Kaya Tavuk Dünyasının Gebze Bayisinin bayiliğinin iptal edildiğini ve Mutlukent’teki işyerinin de kurumun kendisinin çalıştıracağını belirtti, Zaten o saatlerde de yapılan FETÖ  operasyonu  ile Gebze Tavuk dünyası bayiliğini alan işadamının da 15 kişi ile birlikte gözaltına alındığı haberi geldi.

Tavuk dünyasının Gebze Tatlıkuyu köprüsü yanındaki Bayisinin neden yıkıldığı ile ilgili Gebze Belediyesinden herhangi bir açıklama gelmez iken AK Parti Kocaeli Milletvekili M.Ali Okur bizi aradı “Yüksel bey gazetende benim Tatlıkuyu Köprüsü yanındaki  Tavuk dünyası  açılışına katıldığım ile ilgili fotoğraflarım yayınlanmıştı ben Mutlukent Tavuk Dünyası açılışına katılmıştım, siz benim nasıl AK Partili olduğumu bilirsiniz şahsımın ve ailemin FETÖ ile uzaktan yakından asla bir ilgisi olamaz, FÖTÖ ile ilgili mücadelemiz olanca hızı ile davam edecek, Bilgilerine sunuyorum” dedi bizde “Eyvallah” dedik.

Tavuk Dünyasının Gebze Tatlıkuyu köprüsü yanındaki yıkılan İşletmesi ile ilgili herkes konuşuyor ama konunun birinci derecedeki muhatabı Gebze Belediyesi ve Gebze Belediye başkanından henüz “tık” yok.

2 ay önce Gebze Belediyesi tarafından işletme Ruhsatı verilen bir işyeri yine aynı Belediye tarafından yıkılıyor, Bayi FETÖ soruşturmasından gözaltına alınıyor, Türkiye’de 115 bayisi  olan Çin/Almanya/Hollanda/Rusya/Almanya başta olmak üzere dünyasının pek çok ülkesinde faaliyet gösteren bir dünya markası Bayi vasıtası ile FETÖ ile ilişkilendiriliyor.

Ama asıl muhatap Gebze Belediyesinden en ufak bir açıklama yok.

Ne diyelim :Vatan/Millet sağolsun.

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2016, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER