banner166

Mehdi

 Dün Balıkesir bandırma adliyesinin önünde mehdi ortaya çıkıp geldiğini haykırmış. Ne kadar mehdilik sevdası var bu insanların içinde. Anlamak kavramak mümkün değil. Sürekli geliyor mehdiler yağmur gibi yağıyorlar.
***
Geçen günlerde de bir tarikat şeyhi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın artık misyonunu tamamladığını söylemiş. Havalimanından müritleri eşliğinde ilahiler okuyup dışarıdaki aracına çıkmış.
***
Biz yüksek sesle konuşarak ya da gülerek havalimanında dolaşsak iki dakikada uçuş güvenliğini ihlalden nezarete sorguya alırlar bu muhtereme çıt çıkartmamışlar. Yüksek sesle ilahiler okuyan müritler eşliğinde video görüntülerinde havalimanının kapalı alanından dışarı çıkıyorlar. Bu daha ilginç. İlginç şeyler oluyor satır aralarında. Ellerinde beş on megafon bu megafonları içeri alan güvenliklere de müdürlerine de soruyorum minik bir tırnak bıçağını bile içeriye sokmazken bu cihazları içeri sokmanız hayli ilginç.
***
 Tarikatı'nın Lideri, Erdoğan'ın istediği yönetimin "meşrutiyet" olacağını söylemiş. "Kaldı ki bu hükümeti maneviyatta Ahmet Davutoğlu'na teslim ettik. Tayyip Bey'in misyonu tamamlanmıştır vazifesini yapmıştır diye sürdürmüş sözlerini. Tayyip Bey bir şekilde desteklemek, onları ilerletmek gibi duygularla hareket ediyor ama burada çok çamlar da devriliyor" ifadelerini kullanmış.
***
Çok ilginç Cumhurbaşkanı ve Başbakanın tayin terfi, işlerine diyanet baksa neyse bir tarikat lideri kendi deyimiyle iyi çam deviriyor da benim anlayamadığım şey ne oluyor böyle? Bunları nasıl okumak lazım.
***
Benin küçük aklım ermez böyle şeylere. Ama sormadan da duramıyorum.
Bu mehdiler, tarikat, liderleri, hocalar, şeyhler yerine devlet ne zaman doğru din İslam öğretecek vatandaşlarına? Devlet ne zaman ahlak öğretecek? Ne zaman biz İslam’ı kuşkusuz kaynağından doğruca öğreneceğiz.
Bu sahte tarikat liderleri, şeyhler, mehdiler, hocalar, cinciler, ne zaman hizaya çekilecek.
Siyasiler ne zaman oy kaygısıyla bu eğitimsiz, bilgisiz, cahil, din İslam ile aslında pekte yakınlığı bulunmayan kişilerden kurtulacak?
***
Yabancı istihbarat örgütlerinin yetiştirdiği sahte hocalar yakın gelecekte dini İslam’ı harap ettiği zaman mı?
İslam öğreten, din dersi veren, Müslümanlığı anlatan, ahlaklı samimi dürüst din adamlarından kaçılır hale geldiğinde mi?
Müslümanlar (bu sahte şeyh ve hocalardan dolayı)sahtekârmış, yalancıymış, güvenilir emin insanlar değilmiş yaftası vurulduğu zaman mı?
***
Bana 64 ayet indi diyen, mehdiyim diyen, küçük çocuklara tecavüzden yargılanan, dini sulandıran, su içmek oruç bozmaz diyen, şarlatanlara devlet elini ne zaman atacak?
***
Ben geldim ‘mehdiyim’ diyen çok kişi var ortalıkta hangisi doğru hangisi yanlış benim aklım karışık olduğundan almıyor.
***
Siz anlatın bana.
 
 
YORUM EKLE