banner166

Dünyanın En Pahalı 5 Aracı Ve Özellikleri

İşte gerek fiyatları gerek görüntüleriyle bir bakana bir daha baktıran 5 tasarım otomobil...

Dünyanın En Pahalı 5 Aracı Ve Özellikleri
banner158
banner174

Bugatti La Voiture Noire – 19 milyon dolar

Fransız otomobil devi Bugatti, 2019 Cenevre’de efsane bir araç tanıttı. Bugatti La Voiture Noire olarak lanse edilen bu araçtan sadece 1 adet üretildi. Fiyatı ise astronomik seviyede olup çoktan ücreti ödenerek satın alındı. İşte detaylar…
2019 Bugatti La Voiture Noire, kapkara yüzüyle Bugatti 57 SC Atlantic modelini anımsatıyor. Markanın geçmişiyle geleceğini bir arada tutan tasarım kimliğine bürünmesinde karbon fiber gövde görev almış. Büyük led farları, ince led stopları ve 6 çıkışlı egzozu da Bugatti La Voiture Noire modelinin öne çıkan noktalarını oluşturuyor.

Motor kısmına geldiğimizde ise Chiron ve Divo için sunulan 8.0 litrelik 16 silindirli dört turbo beslemeli benzinli motor 2019 Bugatti La Voiture Noire modelinde kullanılmış. 1500 ps 1600 nm tork güç sunan otomobilin performans verileri hakkında bilgi sunulmadığı için teknik kısma fazla giremiyoruz.





Rolls-Royce Sweptail – 13 milyon dolar

Bu zamana kadar üretilmiş en pahalı otomobil olarak tanıtılan Rolls-Royce Sweptail 20’li ve 30’lu yılların tasarımını günümüzle buluşturuyor. 

Ön tarafından modifiye edilmiş bir Phantom’u andıran Sweptail’da markanın ikonik ızgarasının alüminyum ve ayna birlikteliğiyle bir araya getirildiğini görüyoruz. Tek parça ve oldukça büyük şekilde kullanılan ön ışıklandırmalar bizleri yansıtmak istediği dönemlerin gangster otomobillerine götürüyor. Arka tarafa doğru yöneldikçe bu devasa coupe formunun profilden bakıldığında lüks bir yatı andırdığı gözlerden kaçmıyor ki tasarımcıların vermek istediği mesajın bu yönde olduğunu düşündüğümüzde başarılı bir iş çıkardıklarını söylemeden geçmek olmaz. Tavan bölümü, ön bölümden neredeyse bagaja kadar tamamen panoramik camdan oluşan Sweptail’ın arka bölümü tavan çizgisiyle tamponun birleşmesiylen oluşuyor. Arka koltukları iptal edilerek yerine cam kenarlarıyla aydınlatılan devasa bir ahşap rafın konulduğu araçta kullanıcısı için özel bir şampanya bölmesi bile düşünülmüş. İtalya’da düzenlenen özel bir etkinlike meraklılarıyla buluşan Sweptail’in kim tarafından satın alınacağı merak ediliyor.



Mercedes-Benz Maybach Exelero – 8 milyon dolar


700 beygirlik motor ve katil bir vücut. Fiyatı dudak uçuklatıyor. 6 metre uzunluğunda özel olarak tasarlanan dizaynı ile 351 kilometre hıza ulaşabilen bu 'siyah canavar'ın değeri, tam 8 milyon dolar. Özel sipariş üzerine üretilen 3 ton ağırlığındaki Maybach Exelero; çift turbolu, 12 silindirli, 700 beygir gücünde bir motora sahip. 2 kilometrede 8 litre benzin tüketen Maybach Exelero'nun en büyük özelliklerinden biri de lastiklerin patlama durumunda otomatik olarak yenilenmesi.






Bugatti Centodieci – 7,2 milyon dolar


1.500 beygir gücündeki 8,0 litrelik W16 motordan güç alan Bugatti Chiron'un üzerinde iyileştirmeler yapılarak hazırlanan Centodieci, 1.600 beygir gücünü sürücüsünün emrine veriyor. 0'dan 100'e tam 2,4 saniye gibi kısa sürede çıkan yeni Bugatti'nin saatte 300 km hıza ulaşma süresi ise 13,1 saniye.






Koenigsegg CCXR Trevita – 4,8 milyon dolar


“Trevita”, “üç beyaz” anlamına gelen bir İsveççe kısaltmasıdır. Koenigsegg'in görülebilir karbon dokuma kaporta yapısı benzersizliği ve mükemmelliği ile dünya çapında ünlüdür.

Trevita'dan önce, otomobil üreticileri yalnızca geleneksel siyah karbon elyaflara erişebiliyordu. Koenigsegg, Trevita programı için, elyafları siyahtan pırıl pırıl, gümüşi beyaza dönüştüren benzersiz bir kaplanmış elyaf çözümü geliştirdi. Güneş ışığı Trevita'ya çarptığında, görünür karbon fiber kaportaya milyonlarca minik beyaz elmas demlenmiş gibi parlıyor.
Koenigsegg alüminyum V8, 4,8 L, silindir başına 4 valf, çift üstten eksantrikli 4800 ccbir motora sahip.Azami Hız: 410+ km / sa (254+ mil)
Fren mesafesi: 32m (100-0 km / s)




Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2019, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER