Aziz Mahmud Hüdâyî Hz.kimdir ? Aziz Mahmud Hüdâyî Hz. türbesi nerede ?

İstanbul’daki büyük velilerden Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri kısaca kimdir? Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi nerede? Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi’ne nasıl gidilir?Hüdayi Hazretleri’nin sevenlerine duâsı?

Aziz Mahmud Hüdâyî Hz.kimdir ? Aziz Mahmud Hüdâyî Hz. türbesi nerede ?
banner158
banner174

 AZİZ MAHMUT HÜDAYİ HAZRETLERİ KİMDİR?

Aziz Mahmut Hüdâyî Hazretleri, İstanbul’un ileri gelen Hak dostlarındandır. Hüdâyî ismi ve Aziz sıfatı, şeyhi tarafından kendisine verilmiştir. Üstadı Üftade Hazretlerine intisap etmeden önce Bursa kadısı ve müderrislerindendir. Bir kadınının, kocasından boşanma talebinde bulunduğu ilginç bir dava, hayatını tamamen değiştirmiştir. Kadılığı ve müderrisliği bırakıp Üftade Hazretlerinin önüne diz çöküp talebe olmuştur. Kendisine Hüdâyî ismini de üstadı vermiştir. Hüdâyî Hazretleri, İstanbul’a gelip dergâhını kurduktan sonra Üsküdar’daki dergâhı, kısa zamanda bir ilim ve irfan mektebi hâlini almıştır. Zamanının sultanları, Sultan III. Murat ve I. Ahmet Han kendisinin talebesi oldular. II. Osman ve IV. Murat Han da kendisine gönül veren sevgili talebelerindendir.



Hüdayi Hazretleri’nin sevenlerine duâsı:

“Yâ Rabbî! Kıyâmete kadar bizim yolumuzda bulunanlar, bizi sevenler ve ömründe bir kere türbemize gelip rûhumuza Fâtiha okuyanlar bizimdir… Bize mensub olanlar, denizde boğulmasınlar; âhir ömürlerinde fakirlik görmesinler; îmanlarını kurtarmadıkça ölmesinler; öleceklerini bilsinler ve haber versinler ve de ölümleri denizde boğularak olmasın!..”

AZİZ MAHMUD HÜDAYİ TÜRBESİ ADRESİ

Üsküdar: Aziz Mahmud Hüdayi Mah. Aziz Mahmud Efendi Sk. Cami İçi No:1 Posta Kodu: 34672 Üsküdar – İSTANBUL Tel: 0216 341 05 97 Faks: 0 216 341 24 31

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER