banner166

Diyarbakır'da Çevik Kuvvet'e saldırı

Diyarbakır'da Çevik Kuvvet'e saldırı

 Diyarbakır'da Çevik Kuvvet'e saldırı
banner158
banner174
DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına, bugün saat 08.00 sıralarında PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Pek çok vatandaşımız yaralandı. Bazı polis ve vatandaşlarımız şehit oldu" dedi.
Bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalarda ve Emniyet binasında hasar meydana geldi.

Merkez Bağlar İlçesi Aydın Arslan Bulvarı'nda bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası yakınında bu sabah saat 08.00 sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Kentin her tarafından hissedilen patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamadan sonra bölgeden yoğun silah sesleri gelirken, terör saldırısının bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştirildiği belirtildi.

İlk belirlemelere göre, patlamanın şiddeti ile olay saatinde yoğun olan caddede çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyor. Patlamanın şiddeti ile hem Emniyet binasında, hem de çevredeki binalarda büyük hasar meydana geldi. Yaklaşık 1 kilometrelik alanda etkili alan patlamanın ardından, bölgeye çok sayıda sağlık ve UMKE ekipleri sevk edildi. Patlamanın yaralanan bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla hastaneye götürüldü.

PATLAMA SONRASI SİLAH SESLERİ

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının bulunduğu Aydın Arslan bulvarında polis ekipleri giriş çıkışları kontrol altına alırken, havadan ise Sikorsky tipi helikotopterle destek verildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polisler de havaya uyarı ateşi açtı.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 08.00 sıralarında Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada sivil vatandaşların ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen, bir patalanın meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "Patlamayla ilgili olarak kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir. Yaralılar hastanelere intikal ettirilmiş olup, tedavilerine başlanmıştır. Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan böyle günlerde halkımızı sağduyu ile hareket etmesi ve yapılan yapılan resmi açıklamalara itibar etmesi büyük önem arzetmektedir" dedi.

Bekir Bozdağ : Bazı polis ve vatandaşlarımız şehit oldu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bugün Diyarbakır Bağlar'da bir aracın patlatılması sonucu pek çok vatandaşımız yaralandı. Bazı polis ve vatandaşlarımız şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Türkiye terörle etkin bir mücadele yürütmektedir. Türkiye kadar çok geniş yelpazede terör örgütleri ile eş zamanlı mücadele ikinci bir ülke dünyada yok." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMAYLA İLGİLİ VALİYİ ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki patlamayla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın patlama haberinin ardından sabah saatlerinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u telefonla aradığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayla ilgili detaylı bilgi aldığı kaydedildi.

PATLAMADAN SONRA GÖZALTINDAKİLER BAŞKA YERE NAKLEDİLDİ

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesinde Aydın Arslan Bulvarında bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne yönelik saldırıra yaralananlar kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi. Patlamanın hedefi olan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde çeşitli suçlardan gözaltında bulunan şüphelilerin ise saldırıdan sonra Silvan yolundaki Polis Okuluna nakledildiği öğrenildi. 

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda sağlık, UMKE ve itfaiye ekipleri yönlendirilirken, yaralı sayısının fazla olmasından dolayı bazı ambulansların 4-5 yaralıyı birden taşıdıkları belirtildi. Saldırı sonrası çevre illerden de sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar kentte bulunan kamu ve özel hastanelere kaldırıldı.

Saldırının bulunduğu bölgede vatandaşların yaşadığı binalarda büyük hasat meydana gelirken, bazı dükkan ve evlerde göçük oluştu. Göçük altında kalan yaralı vatandaşlar enkaz altından çıkarılırken, bölgede bazı noktalarda enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kentte polis olağanüstü güvenlik önlemi alırken, özellikle hastanelere giden yollar ve hastane önlerinde önlemler artırıldı. Kentte tüm sağlık çalışanları ve emniyet birimleri göreve çağrıldı. 

Hastane önünde görüntü almak isteyen basın mensuplarına polis olayla ilgili yayın yasağının bulunduğu hatırlatılarak görüntü alınmasına izin verilmedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2016, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER