Üzülmez’den İbadethanelere Destek

Üzülmez’den İbadethanelere Destek

 Üzülmez’den İbadethanelere Destek
banner158
banner174

Kartepe Belediyesi, ilçedeki ibadethanelerin eksikliklerinin giderilmesi ve şık bir görünüme kavuşturulması yönündeki çalışmalarını cami cemaatlerinin talepleri doğrultusunda hızla gerçekleştiriyor.
Kartepe Belediyesi ibadethanelerin eksikliklerinin giderilmesinin yanı sıra, kent estetiğine uygun görsel düzenlemeleri de üstlenerek bu çalışmalara, Ulu Camii, Abdülhamithan ve Sultaniye Camii ardından Selimiye Camii ile devam ediyor.

Göreve geldiği günden beri ilçenin çehresini değiştirecek çalışmalar içinde bulunan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ibadethanelere ayrı bir önem verirken, ilçesinde devam eden çalışmaları sık sık yerinde inleyerek takibini de bizzat yapıyor. Mahalle ziyaretleri sırasında Selimiye Camii’nde yapılan çalışmaları da yerinde inceleyen Başkan Üzülmez, “ Camilerimiz bizim ikinci evimizdir. Bu yüzdendir ki evlerimize gösterdiğimiz özeni , titizliği ibadethanelerimize de göstermeyi görev biliyoruz. Yeni ve eski tüm camilerimize desteğimiz ihtiyaçlar doğrultusunda devam edecek ” Dedi.

Dumlupınar Mahallesi’ndeki Selimiye Camii’nin çehresini değiştirmek için kollarını sıvayan Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, işe camiyi çevreleyen eski çitleri kaldırmakla başladı, ardından 120 metre uzunluğundaki çevre duvarlarını yenilemek için de dekoratif duvar temellerini attı.

Cami Cemaati ‘nden Belediye’ye Teşekkür

Selimiye Cami çevre duvarı yapımında ilk kez Kartepe Belediyesi logolu dekoratif duvar kalıpları kullanıldı. Cami çevre düzenlemeleri kapsamında ekipler dekoratif duvar ile çevreleyecekleri ibadethanenin 400 metrekarelik iç sahasını da betonlayarak düzleştirecek. Bahçe düzenlemeleri çerçevesinde cami avlusuna musalla taşı üstü dekoratif sundurma da yapıldıktan sonra çalışma tamamlanacak.

Dumlupınar Mahalle Muhtarı İbrahim Kır ve cami cemaati, ibadethanelerinin çehresini değiştiren düzenlemeleri memnuniyetle takip ediyor. Muhtar Kır ve camii cemaati cami çevre düzenlemeleri çalışmalarını başlatan ve bizzat ilgilenen Belediye Başkanı Üzülmez’e teşekkür ediyorlar.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178